Thursday, March 3, 2022

Övertygande uppsats om dricksåldern

Övertygande uppsats om dricksåldern



En sänkning av dricksåldern skulle få dem i år gamla att söka läkarvård för potentiellt dödliga alkoholskador utan rädsla för potentiella konsekvenser av att göra det, vilket i sin tur räddar livet på många unga vuxna, särskilt de som går på college. e-post: [email protected]. För- och nackdelar med alkohol, övertygande uppsats om dricksåldern. Att ha en laglig ålder är därför en nödvändig förutsättning för att reglera tonåringars konsumtion av sprit, men det är aldrig tillräckligt för att hindra dem från att faktiskt komma åt och dricka alkohol. dör varje år i DUI-relaterade olyckor. Ord: - Sidor: 5.





Referenser



Motargument: Återigen, att sänka den lagliga åldern för en person att konsumera alkohol har sina risker, men samtidigt kan det förbättra hur tonåringar närmar sig situationer. Och om de gör det kommer de att göra det i en ansvarsfull miljö. VIII: Slutsats: A, övertygande uppsats om dricksåldern. Sammantaget borde brottsbekämpare sänka alkoholåldern eftersom effekterna av hetsdryck och farliga händelser inte skulle inträffa så ofta. Under många år har det funnits en växande kontrovers om huruvida dricksåldern i USA bör sänkas från 21 år till 18 år, övertygande uppsats om dricksåldern.


Så kommer berusad övertygande uppsats om dricksåldern priserna börjar öka om åldern sänks tillbaka? Är 18-åringars hjärnor fullt utvecklade och mogna nog att dricka alkohol? Studier har visat att genom att ha den lagliga lägsta åldern för drickande satt till tjugoett år gammal har många liv räddats under de senaste åren. Mer än 25 liv har räddats från denna lag, övertygande uppsats om dricksåldern. Denna lag fortsätter att förhindra tragedier som bilolyckor och många andra risker ungdomar kan stöta på när de dricker alkoholhaltiga drycker.


Åldersgränsen baserades på tidigare forskning som visar att yngre människor reagerar annorlunda på alkohol än hur äldre gör. Unga vuxna, eller till och med tonåringar, blir berusade dubbelt så snabbt som äldre, men har svårare att veta när de ska sluta dricka alkohol. Istället ser vi alla oavsiktliga effekter av förbudet: överseende, asocialt beteende, respektlöshet för lagen, sekretess och smygande och en massiv avledning av mänsklig energi. Färre brott skulle också begås eftersom det inte skulle finnas något behov av att skaffa alkoholen illegalt. Även om det inte betyder att en sänkning av den lagliga dricksåldern skulle leda till att kriminaliteten på grund av alkohol också är i en yngre ålder, finns det en mycket stor möjlighet att detta samband visar.


En ung vuxen som precis har börjat se hur den verkliga världen är skulle få en tuff start om en av de första händelserna som inträffade vid 18 års ålder skulle vara ett brott på grund av alkoholkonsumtion. Att lämna den lagliga dricksåldern kan därför inte bara rädda dem som dricker, övertygande uppsats om dricksåldern kanske till och med rädda andra från den omogna hänsynslöshet som är förknippad med att dricka.., övertygande uppsats om dricksåldern. Ansvaret man har när man dricker är enormt. Tonåringar måste utbildas om dessa biverkningar. Därför bör dricksåldern ändras till arton för att hjälpa tonåringar att utbilda biverkningarna av att dricka alkohol, varning mer effektivt kommer att hjälpa dem som dricker och kör bil, och även hålla sig till de mest...


Bör tonåringar tillåtas övertygande uppsats om dricksåldern dricker alkohol bara för att de fyller arton och nu är lagligt vuxna? I det fanns över Alkoholberoende påverkar miljontals människor i USA. Många säger att när de fyller 18 ska de kunna göra vad de vill eftersom de är vuxna som kan fatta ansvarsfulla beslut själva. MLDA har varit mycket ineffektiv sedan den ändrades. Majoriteten av minderåriga tonåringar fortsätter att konsumera oavsett vad lagarna säger. Enligt National Center on Addiction and Substance Abuse, övertygande uppsats om dricksåldern, minderåriga som dricker står för In Minderåriga tonåringar som vill dricka kommer alltid att hitta ett sätt att dricka. Att dricka alkohol är populärt bland de flesta vuxna även om det inte är lagligt i alla stater att dricka så snart den utropade vuxenåldern uppnås.


Personligen anser jag att åldern borde sänkas eftersom när man fyller arton år gäller så många nya lagar och förordningar såsom rösträtt och att kunna tjänstgöra i militären. En höjning av åldern har skapat fler fall av minderåriga drickande och illegal försäljning av alkohol till minderåriga. Den lagliga dricksåldern höjdes till 21 på grund av lagen om den nationella minimumsåldern för drickande av detta, som angav att om en stat inte tillämpade den lagliga dricksåldern på 21 skulle den staten förlora upp till tio procent av sina nuvarande motorvägsutgifter från den federala regeringen, övertygande uppsats om dricksåldern. På grund av detta har förändringar i alkoholåldern blivit det mest studerade och diskuterade ämnet när det gäller alkoholkontrollpolitik.


Detta har gjort det möjligt för forskare att studera och rapportera de olika effekterna av skillnaderna i politik och komma till några tillförlitliga slutsatser 5. Att ha den lagliga åldern för alkoholkonsumtion vara 21 har räddat mer än liv årligen bland unga vuxna bara i USA 6. Wechsler övertalade alla läsare att ta en andra titt på konsekvenserna som kan uppstå med att sänka alkoholåldern. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut. Hemsida Övertygande uppsats om att behålla dricksåldern. Övertygande essä om att hålla dricksåldern ord 4 sidor öppet dokument.


Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Visa mer. Relaterade dokument Dricksålderdebatt C. Läs mer. Ord: - Sidor: 5. För- och nackdelar med att höja alkoholåldern till 21 Under många år har det funnits en växande kontrovers om huruvida dricksåldern i USA bör sänkas från 21 år till 18 år. Ord: - Sidor: 8. Lägsta ålder för lagligt drickande Studier har visat att genom att ha satt den lägsta lagliga dricksåldern till tjugoett år har en mängd liv räddats under de senaste åren.


Kontroversiella frågor: sänka alkoholåldern Istället ser vi alla oavsiktliga effekter av förbudet: överseende, asocialt beteende, respektlöshet för lagen, sekretess och smygande och en massiv avledning av mänsklig energi. Effekter av att sänka alkoholåldern Även om det inte betyder att en sänkning av den lagliga dricksåldern skulle leda till att kriminaliteten på grund av alkohol också är i en yngre ålder, finns det en mycket stor möjlighet att detta samband visar. Ord: - Sidor: 9. Uppsats om dricksålder Dricka Ska tonåringar få dricka alkohol bara för att de fyller arton och nu är lagligt vuxna? Uppsats om att höja dricksåldern MLDA har varit mycket ineffektiv sedan den övertygande uppsats om dricksåldern ändrats.


Ord: - Sidor: 4. Övertygande essä om att sänka dricksåldern Att dricka alkohol är populärt bland de flesta vuxna även om det inte är lagligt i alla stater att dricka så snart den utropade åldern för vuxen ålder uppnås. Henry Wechsler sänker alkoholåldern På grund av detta har förändringar i alkoholåldern blivit det mest studerade och diskuterade ämnet när det gäller alkoholkontrollpolitik. Relaterade ämnen. Drickskultur Nationell lägsta dricksålder Lag Laglig dricksålder Alkoholhaltig dryck Vin. Redo att komma igång? Skapa Flashcards. Upptäck Skapa Flashcards mobilappar. Företag Om FAQ Support Juridisk tillgänglighet. Följ Facebook Twitter. Sekretesspolicy CA Sekretesspolicy Webbplatskarta Annonsera Cookie-inställningar.





fetma hos barn uppsats



Under många år har det funnits en växande kontrovers om huruvida dricksåldern i USA bör sänkas från 21 år till 18 år. Så kommer rattfyllerierna att börja öka om åldern sänks tillbaka? Är 18-åringars hjärnor fullt utvecklade och mogna nog att dricka alkohol? Studier har visat att genom att ha den lagliga lägsta åldern för drickande satt till tjugoett år gammal har många liv räddats under de senaste åren. Mer än 25 liv har räddats från denna lag. Denna lag fortsätter att förhindra tragedier som bilolyckor och många andra risker ungdomar kan stöta på när de dricker alkoholhaltiga drycker. Åldersgränsen baserades på tidigare forskning som visar att yngre människor reagerar annorlunda på alkohol än hur äldre gör.


Unga vuxna, eller till och med tonåringar, blir berusade dubbelt så snabbt som äldre, men har svårare att veta när de ska sluta dricka alkohol. Istället ser vi alla oavsiktliga effekter av förbudet: överseende, asocialt beteende, respektlöshet för lagen, sekretess och smygande och en massiv avledning av mänsklig energi. Färre brott skulle också begås eftersom det inte skulle finnas något behov av att skaffa alkoholen illegalt. Även om det inte betyder att en sänkning av den lagliga dricksåldern skulle leda till att kriminaliteten på grund av alkohol också är i en yngre ålder, finns det en mycket stor möjlighet att detta samband visar.


En ung vuxen som precis har börjat se hur den verkliga världen är skulle få en tuff start om en av de första händelserna som inträffade vid 18 års ålder skulle vara ett brott på grund av alkoholkonsumtion. Att lämna den lagliga dricksåldern kan därför inte bara rädda dem som dricker, utan kanske till och med rädda andra från den omogna hänsynslöshet som är förknippad med att dricka ... Ansvaret man har när man dricker är enormt. Tonåringar måste utbildas om dessa biverkningar. Därför bör dricksåldern ändras till arton för att hjälpa tonåringar att utbilda biverkningarna av att dricka alkohol, varning mer effektivt kommer att hjälpa dem som dricker och kör bil, och även hålla sig till de mest...


Ska tonåringar få dricka alkohol bara för att de fyller arton och nu är lagligt vuxna? I det fanns över Alkoholberoende påverkar miljontals människor i USA. Många säger att när de fyller 18 ska de kunna göra vad de vill eftersom de är vuxna som kan fatta ansvarsfulla beslut själva. MLDA har varit mycket ineffektiv sedan den ändrades. Majoriteten av minderåriga tonåringar fortsätter att konsumera oavsett vad lagarna säger. Enligt National Center on Addiction and Substance Abuse, står mindreåriga drickande för In , minderåriga tonåringar som vill dricka kommer alltid att hitta ett sätt att dricka.


Att dricka alkohol är populärt bland de flesta vuxna även om det inte är lagligt i alla stater att dricka så snart den utropade vuxenåldern uppnås. Personligen anser jag att åldern borde sänkas eftersom när man fyller arton år gäller så många nya lagar och förordningar såsom rösträtt och att kunna tjänstgöra i militären. En höjning av åldern har skapat fler fall av minderåriga drickande och illegal försäljning av alkohol till minderåriga. Den lagliga dricksåldern höjdes till 21 på grund av lagen om den nationella minimumsåldern för drickande av detta, som angav att om en stat inte tillämpade den lagliga dricksåldern på 21 skulle den staten förlora upp till tio procent av sina nuvarande motorvägsutgifter från den federala regeringen.


På grund av detta har förändringar i alkoholåldern blivit det mest studerade och diskuterade ämnet när det gäller alkoholkontrollpolitik. Detta har gjort det möjligt för forskare att studera och rapportera de olika effekterna av skillnaderna i politik och komma till några tillförlitliga slutsatser 5. Att ha den lagliga åldern för alkoholkonsumtion vara 21 har räddat mer än liv årligen bland unga vuxna bara i USA 6. Wechsler övertalade alla läsare att ta en andra titt på konsekvenserna som kan uppstå med att sänka alkoholåldern. Vissa rättigheter och privilegier kommer med åldern. Rösträtten kommer till exempel inte förrän en person blir myndig. Rätten att köra bil ges på samma sätt först efter att en person uppnått en viss ålder, i de flesta fall 16 eller 17 år.


Även köp av cigaretter är tillåtet för personer i en viss ålder, med tanke på rökningens skadliga effekter. Även om ålderskraven för dessa rättigheter och privilegier är mer eller mindre accepterade, är den lagliga alkoholåldern fortfarande en kontroversiell fråga i USA. Enligt lagen med titeln National Minimum Drinking Age Act of , får personer under 21 år inte köpa eller offentligt inneha alkohol. Bestämmelserna i denna lag har emellertid bestridits i årtionden. Diskussionen har faktiskt blivit så het att den bör anses vara en av de bästa politiska debatterna. På ena sidan av debatten finns de som vill behålla den nuvarande lägsta lagliga dricksåldern vid 21 år; på andra sidan av debatten finns de som vill sänka den till 18 år.


Att sänka den lägsta lagliga dricksåldern kan uppstå som problematiskt till en början, men är faktiskt en sund policy och kontraintuitiv lösning på vissa frågor relaterade till drickande bland ungdomar. För det första, att fastställa den lagliga lägsta åldern för alkoholkonsumtion till 21 år är oförenlig med den myndighetsålder som fastställts för andra rättigheter och privilegier. Den främsta anledningen till att dricksåldern existerar är tron ​​att unga människor inte har den mognad som krävs för att hantera alkohol på ett ansvarsfullt sätt. Även om denna allmänna princip i sig är sann, åtminstone när det gäller barn och yngre tonåringar, är det inte desto mindre meningsfullt att dricksåldern är satt till 21 medan många andra rättigheter och privilegier kräver en mycket lägre ålder.


Den lagliga minimiåldern för att köra bil, till exempel, varierar kraftigt mellan staterna. Vissa delstater som Alaska, Arkansas och Kansas tillåter tonåringar så unga som 14 år att köra bil, medan maxåldern för de andra delstaterna är 16 år. Witmer. vissa stater tillåter även röstning vid 17 år för primärval i USA. gov, Rätten att rösta och privilegiet att köra har minimiålder av samma anledning som det finns ett ålderskrav för att köpa alkohol – det vill säga tron ​​att personer yngre än de åldrarna saknar den mognad och det ansvar som det innebär att köra bil och rösta.


En granskning av skillnaderna i ålderskrav visar dock hur bristfällig alkoholåldern är. Det är helt enkelt inte vettigt hur en person 14 år kan anses ha mognad och ansvar att köra bil men ändå betraktas som omogen och oansvarig att hantera alkohol. Om vuxen ålder krävs för att dricka alkohol bör 18 år sättas som alkoholålder snarare än 21 år av samma skäl som det är den ålder då en person anses vara vuxen och därför röstberättigad. Ett annat skäl till att dricksåldern bör sänkas till 18 år är att det avmystifierar drickandet och därför kan bidra till att minska antalet tonåringar som dricker alkohol.


Enligt studier är en av de främsta anledningarna till att ungdomar dricker alkohol viljan att projicera mognad och oberoende National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism [NIAAA], eftersom alkohol inte är tillåtet för personer yngre än 21 år, blir drickandet en symbol för mognad och oberoende. Som ett resultat vänder sig unga människor till att köpa och konsumera alkohol i hemlighet. Att sänka alkoholåldern till 18 kommer å andra sidan att hjälpa till att avmystifiera alkohol. När den blir mer tillgänglig för personer 18 år förlorar den sitt symbolvärde.


En sänkning av alkoholåldern har därför potential att avskräcka ungdomar från att dricka alkohol, eftersom det inte längre är begränsat till en högre åldersgrupp och därför inte längre är lika tilltalande för yngre människor. Att sänka den lagliga lägsta åldern för att dricka uppmuntrar också reglering av alkoholkonsumtion bland yngre människor. Det måste noteras att alkoholkonsumtion redan frodas bland ungdomar trots att det finns lagar som förbjuder försäljning och innehav offentligt.

No comments:

Post a Comment