Tuesday, December 28, 2021

Uppsats om arbetslöshet i Pakistan

Uppsats om arbetslöshet i Pakistan



En person är anställd om han kan arbeta och söker arbete. Anslutningsdatum: apr Inlägg: 3 Tack: 0 Tackade 0 gånger på 0 inlägg. Det förorenar samhället och förstör den politiska strukturen i länet. Citera denna sida Fallstudie om arbetslöshet i Pakistan. Det finns otaliga läkare, ingenjörer och vetenskapsmän som har examen i sina händer men de är arbetslösa, uppsats om arbetslöshet i pakistan.





Pakistan arbetslöshet



Uppsats om arbetslöshet i Pakistan orsaker, uppsats om arbetslöshet i pakistan, Lösning, Problemet med arbetslöshet i stor skala, är ett världsfenomen. Det är inte begränsat till Pakistan eller utvecklingsländer, men det är definitivt mer allvarligt och uttalat i utvecklings- och under utvecklingsländer i Asien, Afrika och Latinamerika. Pakistan är det största landet sett till befolkning och arbetskraft men på grund av bristen på ordentliga möjligheter till sysselsättning är det ett enormt slöseri med arbetskraft. Det finns skickliga, intelligenta och utbildade händer men det finns inget lämpligt jobb för dem.


Arbetslöshet orsakar frustration, odisciplin och brott bland människor. På grund av den ökande arbetslösheten finns det fruktansvärd fattigdom, social ondska och brott. I Pakistan är det kroniska problemet med arbetslöshet utbrett. Det finns tusentals män och kvinnor som väntar på anställning i städer och byar. Det är en enorm arbetslöshet bland utbildade, utbildade och kunniga människor. De två huvudsakliga och viktiga orsakerna till detta kroniska och ohanterliga arbetslöshetsproblem är en snabbt ständigt ökande befolkning och bristfälligt utbildningssystem. Med en så enorm befolkning har Pakistan svårt att göra några betydande framgångar inom områdena sysselsättning, fattigdomsbekämpning och efterblivenhet. Föräldrarna lägger enorma summor pengar på utbildning och uppsats om arbetslöshet i pakistan av deras barn, uppsats om arbetslöshet i pakistan.


Studenterna sparar inga ansträngningar för att framgångsrikt slutföra sina kurser och utbildningar och ändå visar sig jobben svårfångade på grund av vårt defekta utbildningssystem. Detta är saklig men sorglig kommentar om vårt nuvarande utbildningssystem och våra institutioner. Vi behöver snarast ett system för yrkesutbildning som är både konkurrenskraftigt och vänligt. Cirka 80 procent av läroanstalterna är under regeringen. Våra skolor och tekniska institut gör det uppsats om arbetslöshet i pakistan utrusta eleverna på rätt sätt för att passa marknadens krav. Cirkuläret är förlegat och ibland till och med irrelevant. I denna globaliseringsålder, uppsats om arbetslöshet i pakistan, vi behöver grundläggande strukturella förändringar i hela vårt utbildningssystem för att förbättra arbetslöshetsproblemet.


I den slutliga slutsatsen, utbildning för sin egen skull är det inte önskvärt. Det borde vara för sysselsättning och förtjänst. Som sådan är högre utbildning i många fall helt enkelt en värdefull resurs som ett utvecklingsland som Pakistan knappast har råd med. Den urskillningslösa expansionen av utbildning på högskolenivå och högre nivåer bör motverkas. Det är viktigt att mer uppmärksamhet ägnas grund- och gymnasieutbildning. Kort sagt kan vi säga att problemet med arbetslöshet i Pakistan kan uppsats om arbetslöshet i pakistan minskas om den pakistanska regeringen vidtar lämpliga åtgärder. Kontakta oss Om oss Sekretesspolicy Villkor Kommentarspolicy. av Moin akhtar 24 mars, 3 maj, kl. Du har nämnt två huvudorsaker till arbetslöshet, men diskuterat bara en!!! 10 februari, kl.


Hur man får en komplett uppsats. Det är också uppsats om arbetslöshet i pakistan. 25 september, kl. ap buth acha kam kar rhy ho önskar dig lycka till Svara. fel: Innehållet är skyddat!!





online uppsatsgranskning



Om befolkningen fortsätter att öka med nuvarande hastighet, kommer alla regeringens ansträngningar att tillhandahålla sysselsättning och mat till allmänheten att misslyckas. De långsamma ekonomiska och vetenskapliga framstegen är kanske den största orsaken till arbetslösheten. På grund av den tröga industriella tillväxten finns det inte många stora fabriker och industricentra där arbetare, yrkesarbetare och nyutexaminerade kan få anställning. Det defekta systemet i vår utbildning är också ansvarigt för detta allvarliga problem. Vi försummar teknisk utbildning. Våra unga män gillar inte fysiskt arbete. Det finns inte tillräckligt med skrivbordsjobb i landet. Som ett resultat råder arbetslöshet i samhället. Dessutom är nedgången för stug- och småindustrierna också en orsak till arbetslöshet.


Den ökande efterfrågan på varor är också en orsak till arbetslöshet. Efterfrågan på lokalt tillverkade produkter har minskat. Den här saken har skapat många problem inte bara för regeringen utan också för de högutbildade hantverkarna. För att bli av med detta problem måste vi utveckla vår ekonomi på moderna linjer. Vårt jordbrukssystem är efterblivet. Vi måste utveckla det med nya tekniker. Dessutom måste vi utveckla våra stugindustrier. Dessa industrier behöver mindre kapital och mer arbetskraft. Snabb industrialisering kan ta bort arbetslöshetens mörka moln. På landsbygden bör småskaliga industrier inrättas. Regeringen bör sätta upp nya fabriker på så många platser som möjligt. Arbetslösa och kvalificerade arbetare kommer att kunna få arbete i stort antal.


Vår regering försöker lösa detta problem så tidigt som möjligt. Men trots allt behövs mycket mer. Begreppet utbildning bör ändras. Planerade gränser. Regeringen måste skapa en kraftfull stimulans för utländska investerare. Hotet med arbetslöshet kan inte övervinnas utan effektiv planering. Det är först efter en lång kamp som vi kan bli av med denna ondska. Arbetslöshet är en ekonomisk term som visar på en oförmåga att hitta arbete som man är lämpad för av natur eller prestationer. Det är ett världsomspännande problem. Även rika och avancerade länder som Amerika, Storbritannien och Frankrike lider av arbetslöshet. Dess andel varierar beroende på den industriella och ekonomiska utvecklingen i ett land. I Pakistan är arbetslösheten på sin högsta topp. Alla yrken är överfulla.


En akademiker är inte välkommen på något kontor. Det finns inget utrymme inom yrkena medicin, ingenjör, juridik och utbildning. Hundratals kvalificerade ungdomar vandrar på jakt efter jobb. Tusentals arbetare och arbetare är arbetslösa i städer och byar. Arbetslöshet är ett socialt ont. Det är en källa till missnöje, depression och ångest för såväl utbildade som outbildade människor. Korruption, brott, oroligheter, synd och laster av alla slag råder i ett samhälle där människor är arbetslösa. Det för med sig hunger, svält och sjukdomar. De frustrerade ungdomarna faller offer för våld, stöld, terrorism, drogberoende, narkotikahandel och många andra avskyvärda brott.


Den storskaliga arbetslösheten skapar många sociala, ekonomiska, moraliska politiska och psykologiska problem i vårt samhälle. Därför krävs en övergripande plan för att bekämpa arbetslösheten. Utbildningssystemet bör omformas för att producera kvalificerad arbetskraft. regeringen bör påskynda takten i den ekonomiska utvecklingen. Särskilt bör områdena energitelekommunikation och transport uppmuntras. Regeringen bör införa system för egenföretagande och inrätta små industrier på landsbygden och i underutvecklade områden. Dessutom bör uppriktiga och adekvata åtgärder vidtas för att övervinna befolkningsexplosionen. Problemet med arbetslöshet kan inte elimineras helt. Det kan dock lindras med hängivenhet, uppriktighet och visdom.


En person som inte har arbete för att försörja sig kallas arbetslös. Arbetslöshet är ett universellt problem. Alla möter det. Även utvecklade länder som Storbritannien och Amerika står inför det. Arbetslösheten finns på två nivåer i vårt land. Det finns outbildade människor som inte har någon inkomstkälla i det här landet. Arbetslöshet finns även bland utbildade. Detta är mycket farligt i sina resultat. Arbetslöshet är en av de viktigaste orsakerna till fattigdom och efterblivenhet i Pakistan. Antalet arbetssökande i arbetsbytesregistret visar en ännu ökande arbetslöshet.


Det är också anmärkningsvärt att det inte finns några arbetsförmedlingar på landsbygden för att registrera arbetslösa i byarna. På landsbygden är också miljoner människor antingen helt arbetslösa eller halvarbetslösa. Orsakerna till regionala ojämlikheter är komplexa, men en förklaring ligger i koncentrationen av vissa branscher till vissa områden. Människor utan kompetens eller kvalifikationer har svårare att få anställning, eftersom jobben i de lediga jobb som finns är för yrkesarbetare. Relaterat till detta är manuella arbetare mer benägna att vara arbetslösa än icke-manuella arbetare. Människor börjar känna att de befinner sig på samhällets skrothög och att de inte har något att erbjuda, eller att samhället inte har något behov av deras talanger och förmågor.


Arbetslöshet är ett socialt stigma och leder till känsla av mindervärdeskomplex och misslyckande. Människor som är utan arbete känner sig också isolerade, saknar det sociala livet på jobbet och undviker människor på grund av förlägenhet. Arbetslöshet orsakar problem för samhället och samhället som helhet samt för individer och familjer. Samhällen blir demoraliserade av den höga andelen människor som står utan arbete och ingen sysselsättning finns tillgänglig. Fattigdom leder också till fysisk försämring av fastigheter och tomma fabriker eller lager har en känsla av ett no-go-område. Kommersiella och shoppinganläggningar påverkas också och stora stormarknader är ovilliga att öppna filialer i områdena, där människor inte har några pengar att spendera.


Graden av brottslighet och skadegörelse i fattiga stadsdelar kan orsakas av arbetslösheten, även om detta förhållande är svårt att bevisa. Den som redan är arbetslös behöver inte frukta att förlora sitt jobb. Arbetslösa kan inte betala höga böter, även om de uppenbarligen fortfarande kan få böter. För vissa ungdomar finns det till och med en känsla av att det inte gör någon större skillnad för deras liv att bli fängslad. Ett ökat tryck på vård och omsorg och vår polis innebär ökade kostnader för samhället i stort. Kostnaden för samhället av sådana händelser är omätbar; även om den direkta kostnaden för arbetslöshet kan beräknas. Arbetslöshet är en fråga av nationell angelägenhet och det finns initiativ och program som kan föras fram för att lindra situationen.


Arbetslöshet är en massiv social fråga i Pakistan som hotar att störa landets nationella sociala struktur. Det är en viktig orsak till andra sociala problem som fattigdom, analfabetism, gatukriminalitet etc. En samlad och samordnad insats av alla intressenter behövs för att ta itu med hotet om arbetslöshet i Pakistan. Skillnaden mellan De facto och De Jure Recognition. Utmaningar för demokratin i Pakistan. Skiljetecken på engelska Grammar Slides. Utforska solsystemets bildspel. Quaid-e-Azams syn på islamisk stat och ideologi i Pakistan? Intäktskällor under den helige profeten PBUH. Lämna ett svar Avbryt svar. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.


Meddela mig om uppföljande kommentarer via e-post. Meddela mig om nya inlägg via e-post. Denna sida använder Akismet för att minska spam. Lär dig hur din kommentarsdata behandlas.

No comments:

Post a Comment