Friday, January 28, 2022

Chicano rörelseuppsats

Chicano rörelseuppsats



Sålunda ger uppsatsen följande rekommendationer om de strategier som företaget kommer att använda för att förbereda sin 3-åriga finansiella plan för att uppnå sina företagsmål. Skicka mig provet. Så småningom skulle detta leda till att mexikansk-amerikaner i hela sydvästra regionen av Amerika förenas för att kämpa för sina medborgerliga rättigheter. Att förstå Chicano-rörelsen förblir då viktigt chicano rörelseuppsats de som vill vara annorlunda och för dem som hoppas kunna duplicera den sociala aktivismen under den mest tumultartade perioden. Aztec's Capital Investment Company Översikt Ord: Längd: 11 Sidor Ämne: Affärsdokument: Utvecklingen av denna etos krävde intellektuella, politiker, aktivister och andra inflytelserika individer inom la comunidad för att bedöma deras historiska betydelse; erkänna eller besluta om deras klassstatus eller status; främja sina kulturella rötter; och organisera en politisk agenda, chicano rörelseuppsats. Genom att klicka på Skicka mig provet godkänner du villkoren för vår tjänst.





Chicano associationsförfarande Stadier och definitioner



Chicano-rörelsen återspeglar ett decenniums långa strävan efter mexikansk-amerikaner för deras rättigheter. Även om den har sina rötter i s, växte sig rörelsen starkare i s. För att förstå vad Chicano-rörelsen egentligen är, chicano rörelseuppsats, man måste förstå de tidigare händelserna som ledde till det. Det är ett vanligt talesätt i mexikansk-amerikaner att vi inte gick över gränserna, gränsen gick över oss. Det har skrivits flera avtal mellan mexikaner och amerikaner som gav många fördelar chicano rörelseuppsats Mexikaner tillsammans med medborgarskap, men när senaten reviderade dessa fördrag, togs alla dessa hävstångseffekter bort och berövade mexikanerna deras land och andra fastigheter.


Sedan började resan för Chicano Movement. Det finns olika individer och flera rörelser som har spelat en chicano rörelseuppsats roll i att hjälpa Chicano-rörelsen att uppnå några av sina mål. Chicano-rörelsen har sina rötter i den länge bortglömda mexikansk-amerikanska historien. Mexikaner som var ägare till marken i sydost. De flesta av dem var huvudsakligen outbildade. I vissa fall hade de en blandad ras av mexikanska européer och stämplades ofta som vita människor av låg klass. De namngavs vidare som Cholos vilket var en ytterligare förolämpande term. Efter deras ankomst till Kalifornien i mitten av talet kunde Anglos identifiera dessa skillnader i sociala klasser och slöt allianser med de inflytelserika människorna vilket gjorde att de fick styrka Chavez, Innan guld hittades ansågs mexikaner som bodde i Kalifornien vara lika, som jämlikar med samma privilegier som vita.


Allt togs bort och Anglos tog avstånd från mexikaner; deras sociala status och politiska makt avskalades. Deras mörka hud betraktades som fattigdom. Eliteuropéerna betraktade mörk hud som en symbol för lågklassiga skurkar. Som Ian Haney nämnde i sin bok "Money Whitens" var en vanlig anmärkning som var ganska känd på amerikanska från latinskt ursprung. Det fanns ett fördrag undertecknat av Guadlupe Hidalgo som avslutade U. För 15 miljoner dollar. Fördraget innebar klausuler som garanterade olika rättigheter för invånarna i området. Dessa inkluderade erkännande av deras rättigheter som medborgare och Alpernas acceptans av dem som medborgare efter chicano rörelseuppsats fördragets år.


Men efter ratificering av detta fördrag av senaten togs dessa klausuler bort som tidigare gynnade mexikansk-amerikanerna. Därmed, chicano rörelseuppsats, mexikanerna vräktes från sina egna fastigheter, befriades från den politiska processen och utsattes för en institutionaliserad diskriminering. Vidare, under och schicano rörelseuppsats, olika organisationer var aktivt involverade i att återställa rättigheterna för mexikansk-amerikaner på lokal, nationell och regional nivå. Några av dessa nyckelorganisationer är Community Service Organisations CSOthe G. Forum och League of Latin American Citizens LULAC. Några av samhällsserviceorganisationerna var exceptionellt framgångsrika med att hjälpa mexikansk-amerikanska kandidater som ansökte till lokala och statliga kontor.


Av dessa är G. Forum var mer aktivt med att hantera mexikansk-amerikanska veteraner och var aktivt involverat i politiskt främjande och offentliggörande av grupptalan om segregation. Utöver det bildades LULAC i Det specialiserade sig på kamp mot diskriminerande beteende som mexikaner utsattes för inom området för lagutbildning och sysselsättning. Den har kämpat mot olika medborgerliga rättigheter som har en standard som ett landmärke. Några av dessa fall är Mendez v. Westminster vars lagligt satte stopp för segregationen av mexikansk-amerikanska barn i Kaliforniens skolor. LULAC var också chicano rörelseuppsats i Hernandez v. Texas som bekräftade det 14:e ändringsförslaget för mexikansk-amerikanernas rättigheter till vederbörlig process och lika skydd enligt lagen.


Den ursprungliga Chicano-rörelsen kritiserade organisationerna som till stor del var inblandade i att diskriminera mexikansk-amerikaner. Detta berodde på okunnig inställning till de lägre klasserna av den mexikansk-amerikanska rasen som inkluderade arbetare, studenter och andra migranter. Eftersom grunden för denna kamp var att accepteras som mexikansk-amerikansk och ges. Efter att ha gått med som samhällsorganisatör, förvärvade han kontoret som direktör i Även om CSO var mycket effektiv i sin strävan, beslutade den att inte stödja Agricultural Worker Association bildad av Dolores Huerta som var en av pionjärerna inom CSO. Till hans stöd sa Chavez upp sig från CSO och de bildade båda National Farm Workers Association. Denna förening höll olika framgångsrika arbetsstopp, marscher, bojkotter och hungerstrejker och fortsatte en rad av dem.


Dessa försök var avsedda att ge bättre arbetsvillkor och löner till lantarbetare. Chavez med sin förening startade ytterligare en femårig kamp mot druvodlare. Försöket var mycket framgångsrikt eftersom det ledde till bojkotten av icke-unionsdruvor från Kalifornien med styrkan av 17 miljoner människor. I s väckte protesterna mot användningen av farliga bekämpningsmedel mycket berömmelse till Chavez. Han blev en ikon för mexikansk-amerikaner och fick bra stöd av fackföreningar, studenter, reformatorer och politiker. Han gick bort i och sedan dess på många gator, skolor, bygdegårdar mm. har döpts efter honom Munoz, efter att pingstminister Reies Lopez Tijerina misslyckats i sitt försök att skapa ett utopiskt religiöst kooperativ i Arizona, flyttade han till New Mexico och etablerade Alianza Federal de Mercedes Federal Land Grant Alliance inom chicano rörelseuppsats att återta laglig äganderätt till mark som förlorats sedan fördraget av Chicano rörelseuppsats Hidalgo.


När misslyckades med att göra chicano rörelseuppsats hör dess fall, medlemmarna i dessa organisationer gjorde anspråk på Carson Nationals land som var en skog. Den ägdes tidigare av medlemmarna, chicano rörelseuppsats. Under detta försök kvarhöll de en del av detta land och förklarade detta land som en självständig stat, chicano rörelseuppsats. Men efter fem år gav de upp. Medlemmarna i dessa två allianser attackerade ytterligare domstolarna i hela landet som ett försök att göra sina fångar fria. Under dessa dispyter sköts de två tjänstemännen och ytterligare två gjordes som gisslan. Detta ledde till den största människojakten i mexikansk historia. Detta sökande upphörde dock när Tijerina gav upp.


Men sedan dess har Tijerina fått stor uppmärksamhet och fått mycket offentligt stöd i jakten på markanslag. Efter presentation i rätten vann han en friande dom men han dömdes till två års fängelse på grund av mindre anklagelser mot honom. Chicano rörelseuppsats, när han skickades till fängelset blev han signaturikonen för Chicano-rörelsen. När han släpptes fortsatte han sin kamp för mexikansk-amerikanska rättigheter men han har bott i Mexiko sedan dess Garcia, chicano rörelseuppsats, Rodolfo Gonzales var en annan framstående ledare som var den ledande gestalten inom urban ungdomsrörelse, chicano rörelseuppsats. Även om han var en boxare i s, blev han en aktiv medlem av det demokratiska partiet.


Där gjordes han till distriktskapten. Byhe lämnade demokraterna och grundade La Crusada Para la Justicia, organisationen Crusade for Justicean som stödde Chicanos medborgerliga rättigheter, utbildning och kulturell medvetenhet. Han skrev Yo Soy Joaquin I Am Joaquinone av de mest definierande skrifterna som kommit ur Chicano-rörelsen. Denna dikt presenterade idén om konflikt uppfattad i termer av mexikansk-amerikansk identitet, chicano rörelseuppsats. Denna dikt introducerade ytterligare en nationalistisk kultur i rörelsen. Han organiserade vidare First National Chicano Youth Liberation Conference där El Chicano rörelseuppsats Espiritual de Aztlan Spiritual Plan of Aztlan antogs.


Det grundläggande motivet för detta var att främja en sann Chicano kultur och Chicano nationalisering och ytterligare låg chicano rörelseuppsats grunden för det politiska partiet Chicano. I s, chicano rörelseuppsats, Gonzales, hans försök att bilda ett nationellt parti med namnet Colorado La Raza Unida Party, och det nationella Raza Unida-partiet. Han lämnade dock partiet när det splittrades i omtvistade fraktioner i två distinkta grupper; en av dem ville ha Chicano politiska kandidater och en annan sekt som ville ha radikala sociala reformer. Men hans kamp fortsatte för Chicanos rättigheter. Andra stora händelser som formade Chicanos rörelse var studentavhoppen.


När chicano rörelseuppsats Chicano-rörelsen var på topp, studenter organiserade olika protester. Några av Chicano Moratorium i Los Angeles i och i Denver och östra LA av liknande strejker ägde rum i Houston också. Det motstånd som eleverna i s visar är ganska lika chicano rörelseuppsats studenternas försök i lagförslaget om Illegal Immigration Control Gonzales, I mitten av s, började Chicano studentgrupper också rigorösa ansträngningar för att utveckla Chicano community. Några av dessa stora grupper är United Mexican-American Students UMASMexican-American Youth Association MAYA i Kalifornien och den mexikansk-amerikanska ungdomsorganisationen MAYO i Texas. De utvecklade olika utbildningsinstitutioner. Dessa ungdomsgrupper var till en början begränsade till enbart utbildningsproblemen, men sedan utökade de sin verksamhet till politiken.


Protesterna utökades ytterligare mot många andra områden såsom brutal behandling av polisen mot de etniska grupperna och ytterligare U. invasion i... Referenser Chavez, E. Berkeley, CA: University of California Press. Gonzales, M. Mexicanos: A History of Mexicans in USA. Bloomington, IN: Indiana University Press. Rosales, F. Historien om den mexikansk-amerikanska medborgarrättsrörelsen. Houston, TX: Arte Publico. Lopez, I. Rasism på rättegång. Cambridge: Harvard University Press.





anpassad uppsats Storbritannien



Mexikansk-amerikaner har blivit illa behandlade i Amerika ända sedan land som brukade vara Mexiko har efterträdts in i landet. Vita män har nekat dem rättigheter inom politik, hälsa, mark och arbete. Så småningom skulle detta leda till att mexikansk-amerikaner i hela sydvästra regionen av Amerika förenas för att kämpa för sina medborgerliga rättigheter. Till att börja med var ett av huvudkraven från Chicano-rörelsen återställande av mark till Chicanos. Fördraget Guadalupe Hidalgo gav mexikansk mark till USA som nu är Arizona, Kalifornien, Colorado, Nevada, New Mexico, Utah och Wyoming. Syftet med detta fördrag var att avsluta det mexikansk-amerikanska kriget som varade från till Kompetent i: utbildningsreform.


Uppgiften utförd enligt beskrivning och bättre, svarade också på alla mina frågor snabbt! För att svara förklarade myndigheterna för Chicano-rörelsen att de av mexikansk härkomst inte är invandrare till USA på grund av markägandet av många mexikansk-amerikaner före Guadalupe Hildago-fördraget. Även om dessa krav var avsedda att förbättra livet för Chicanos genom att ge dem markrättigheter, misslyckades de tyvärr med att skaffa något land åt sitt folk. Ett andra krav från Chicano-rörelsen var rättigheter för lantarbetare, vilket inkluderade löner, bättre arbetsförhållanden och förbättrade livsrum.


Dessa jobb betalade mindre än minimibeloppet vilket resulterade i att många av arbetarnas barn gick med dem medan de arbetar så att familjen kunde ha tillräckligt med inkomst. En ikon för denna kamp är Cesar Chavez, en lantarbetare från Arizona, som var tvungen att sluta sin skolgång i sjuan för att hjälpa sin familj att betala räkningar. Tillsammans med Chavez var en kvinna vid namn Dolores Huerta med och grundade United Farm Workers. Hon blev en symbol för feminism och arbetade för att förbättra förbättringen av Chicanas och de i arbetsstyrkan. Till att börja med reste Chavez mil från Delano till Sacramento för att pressa odlare och för att få allmän uppmärksamhet på frågan och för att möta kraven från filippinska och mexikanska arbetare.


Även om denna kamp var framgångsrik, började strax efter en ny strejk med salladsodlare. Medan kampen för att få rättigheter för dessa arbetare pågick fortsatte aktivister sitt arbete. Tack vare aktivisternas arbete kunde lantarbetare på den tiden med tillförsikt kräva mer av sina chefer, men dessa arbetare är fortfarande en av de lägst betalda arbetarna i vår ekonomi idag. Ett tredje krav från Chicano-rörelsen var utbildningsreform för att bättre utbilda sina ungdomar. Många gymnasieskolor i sydväst hade mindre än idealiska miljöer för sina Chicano- och Latino-elever. Skolor som i första hand gick av Chicano-elever hade låga resurser, hög elev-lärarkvot och föråldrade läroböcker. För att lösa dessa problem i sina skolor bestämde sig elever i sydväst för att hålla protester och avsked för att uttrycka sin avsky mot utbildningssystemet.


Mest välkända är de östra Los Angeles-strecken där Garfield, Roosevelt, Lincoln, Belmont och Wilson gymnasier vars skolor hade de högsta avhoppen i Los Angeles United School District. Sal Castro, en lärare som undervisade i Belmont och Lincoln, inspirerade och hjälpte till att organisera eleverna att protestera eftersom han ansåg att det var orättvist för elever att inte kunna tala sitt modersmål i skolan och administratörer för att vara apatiska mot deras framgång. Detta hjälpte andra elever över hela landet att eftersträva utbildningsrättigheter inom sina skoldistrikt.


Till exempel i San Antonio, som ett resultat av detta blev studenterna mer motiverade att gå längre i sin utbildning, vilket ledde till att fler chicanos och latinos började skriva in sig på universitet. Den bestående effekten av Chicano-rörelsen har oerhört hjälpt till att förbättra levnadsvillkoren för mexikaner i Amerika. Även om den har sina rötter i s, växte sig rörelsen starkare i s. För att förstå vad Chicano-rörelsen verkligen är måste man förstå de tidigare händelserna som ledde till den. Det är ett vanligt talesätt i mexikansk-amerikaner att vi inte gick över gränserna, gränsen gick över oss.


Det har undertecknats flera fördrag mellan mexikaner och amerikaner som gav många fördelar för mexikaner tillsammans med medborgarskap, men när senaten reviderade dessa fördrag togs alla dessa hävstångseffekter bort, vilket berövade mexikanerna deras land och andra fastigheter. Sedan började resan för Chicano Movement. Det finns olika individer och flera rörelser som har spelat en viktig roll för att hjälpa Chicano-rörelsen att uppnå några av sina mål. Chicano-rörelsen har sina rötter i den länge bortglömda mexikansk-amerikanska historien. Mexikaner som var ägare till marken i sydost. De flesta av dem var huvudsakligen outbildade.


I vissa fall hade de en blandad ras av mexikanska européer och stämplades ofta som vita människor av låg klass. De namngavs vidare som Cholos vilket var en ytterligare förolämpande term. Efter deras ankomst till Kalifornien i mitten av talet kunde Anglos identifiera dessa skillnader i sociala klasser och slöt allianser med de inflytelserika människorna vilket gjorde att de fick styrka Chavez, Innan guld hittades ansågs mexikaner som bodde i Kalifornien vara lika, som jämlikar med samma privilegier som vita. Allt togs bort och Anglos tog avstånd från mexikaner; deras sociala status och politiska makt avskalades.


Deras mörka hud betraktades som fattigdom. Eliteuropéerna betraktade mörk hud som en symbol för lågklassiga skurkar. Som Ian Haney nämnde i sin bok, "Money Whitens" var en vanlig kommentar som var ganska känd på amerikanska från latinskt ursprung. Det fanns ett fördrag undertecknat av Guadlupe Hidalgo som avslutade U. För 15 miljoner dollar. Fördraget innebar klausuler som garanterade olika rättigheter för invånarna i området. Dessa inkluderade erkännande av deras rättigheter som medborgare och Alpernas godkännande av dem som medborgare efter ett års fördrag. Men efter ratificering av detta fördrag av senaten togs dessa klausuler bort som tidigare gynnade mexikansk-amerikanerna.


Därför vräktes mexikanerna ut från sina egna fastigheter, befriades från den politiska processen och utsattes för en institutionaliserad diskriminering. Vidare, under och s , var olika organisationer aktivt involverade i att återställa rättigheterna för mexikansk-amerikaner på lokal, nationell och regional nivå. Några av dessa nyckelorganisationer är Community Service Organisations CSO, G. Forum och League of Latin American Citizens LULAC. Några av samhällsserviceorganisationerna var exceptionellt framgångsrika med att hjälpa mexikansk-amerikanska kandidater som ansökte till lokala och statliga kontor. Av dessa är G. Forum var mer aktivt med att hantera mexikansk-amerikanska veteraner och var aktivt involverat i politiskt främjande och offentliggörande av grupptalan om segregation.


Utöver det bildades LULAC i Det specialiserade sig på kamp mot diskriminerande beteende som mexikaner utsattes för inom juridik, utbildning och sysselsättning. Den har kämpat mot olika medborgerliga rättigheter som har en standard som ett landmärke. Några av dessa fall är Mendez v. Westminster of , som lagligt avslutade segregationen av mexikansk-amerikanska barn i Kaliforniens skolor. LULAC var också involverad i Hernandez v. Texas of , som bekräftade det 14:e ändringsförslaget för mexikanska amerikaner till vederbörlig process och lika skydd enligt lagen. Den ursprungliga Chicano-rörelsen kritiserade organisationerna som till stor del var inblandade i att diskriminera mexikansk-amerikaner.


Detta berodde på okunnig inställning till de lägre klasserna av den mexikansk-amerikanska rasen som inkluderade arbetare, studenter och andra migranter. Eftersom grunden för denna kamp var att accepteras som mexikansk-amerikansk och ges. Efter att ha gått med som samhällsorganisatör, förvärvade han kontoret som direktör i Även om CSO var mycket effektiv i sin strävan, beslutade den att inte stödja Agricultural Worker Association bildad av Dolores Huerta som var en av pionjärerna inom CSO. Till hans stöd sa Chavez upp sig från CSO och de bildade båda National Farm Workers Association. Denna förening höll olika framgångsrika arbetsstopp, marscher, bojkotter och hungerstrejker och fortsatte en rad av dem.


Dessa försök var avsedda att ge bättre arbetsvillkor och löner till lantarbetare. Chavez med sin förening lanserade ytterligare en femårig kamp i , mot druvodlare. Försöket var mycket framgångsrikt eftersom det ledde till bojkotten av icke-unionsdruvor från Kalifornien med styrkan av 17 miljoner människor. I s väckte protesterna mot användningen av farliga bekämpningsmedel mycket berömmelse till Chavez.. Han blev en ikon för mexikansk-amerikaner och fick bra stöd av fackföreningar, studenter, reformatorer och politiker. Han gick bort i och sedan dess på många gator, skolor, bygdegårdar mm.


har döpts efter honom Munoz, efter att pingstminister Reies Lopez Tijerina misslyckats i sitt försök att skapa ett utopiskt religiöst kooperativ i Arizona, flyttade han till New Mexico och etablerade Alianza Federal de Mercedes Federal Land Grant Alliance i , med målet att återfå laglig ägande av mark som förlorats sedan Guadalupe Hidalgo-fördraget. När de misslyckades med att få domstolarna att pröva dess talan gjorde medlemmarna i dessa organisationer anspråk på Carson Nationals land som var en skog. Den ägdes tidigare av medlemmarna. Under detta försök kvarhöll de en del av detta land och förklarade detta land som en självständig stat.


Men efter fem år gav de upp. Medlemmarna i dessa två allianser attackerade ytterligare domstolarna i hela landet som ett försök att göra sina fångar fria. Under dessa dispyter sköts de två tjänstemännen och ytterligare två gjordes som gisslan. Detta ledde till den största människojakten i mexikansk historia. Detta sökande upphörde dock när Tijerina gav upp. Men sedan dess har Tijerina fått stor uppmärksamhet och fått mycket offentligt stöd i jakten på markanslag. Efter presentation i rätten vann han en friande dom men han dömdes till två års fängelse på grund av mindre anklagelser mot honom.


Men när han skickades till fängelset blev han signaturikonen för Chicano-rörelsen. När han släpptes i , fortsatte han sin kamp för mexikansk-amerikanska rättigheter men han har varit bosatt i Mexiko sedan dess Garcia, Rodolfo Gonzales var en annan framstående ledare som var den ledande gestalten inom urban ungdomsrörelse.

No comments:

Post a Comment