Wednesday, January 26, 2022

Essä om abort för och nackdelar

Essä om abort för och nackdelar



Malta är det enda EU-medlemslandet som totalt förbjuder abort. Abstrakt Abort hänvisar till att graviditeten avbryts och de flesta medlemmar i samhället tenderar att känna starkt och ofta närsynt över sina åsikter om abort, uppsats om abort för och nackdelar. Vi har uppsatser om följande ämnen som kan vara av intresse för dig. Pro Choice Ironiskt nog slutade Jane Roe, vars riktiga namn var Norma McCorvey, med att bli en förespråkare för livets rätt och gå med i anti-abortrörelsen i s, ungefär två Decennier efter hennes rättegång gjorde det möjligt för aborter att vara lagliga överallt i USA. Påve Francis. För- och nackdelar: en debattörhandbok 18:e upplagan. Av detta är det uppenbart att människor lägger stor vikt vid denna fråga eftersom den på något sätt är relaterad till deras känsla för moral och uppsats om abort för och nackdelar.





Arbete Citerat



Under mycket lång tid har abortfrågan varit en av de mest kontroversiella och problemen på planeten som tycker synd om två stora sidor. Å ena sidan insisterar pro-livers på att det är omoraliskt och motsvarar att mörda ett oskyldigt barn medan pro-abortister hävdar att det bara är en form av preventivmedel och det är absolut inget fel med det eftersom alla barn ska födas när de är efterlysta. De många lagstiftningarna, politiken från regeringar och till och med hårda ställningstaganden från vissa organisationer som kyrkan har över tiden gjort detta ämne mer kontroversiellt istället för att erbjuda lösningar, och vid ett tillfälle kan man hävda att det aldrig skulle bli enighet i abortfrågan.


Debatten om abort kommer sannolikt att pågå i flera år om inte de starka ställningstagandena från både livsvarare och antiabortister mildras. De som är för eller emot abort måste hitta sätt att tillmötesgå varandras åsikter i frågan. Denna artikel kommer att utvärdera frågorna kring abortdebatten samtidigt som man försöker hitta lösningar på de motstridiga idéerna. Det finns flera argument som man framför till stöd för abort. Först och främst bör varje födsel av ett barn ske när föräldrarna vill och inte av en slump Potts et al.


På så sätt skulle det räcka långt för att hjälpa världen att ha en miljö där alla barn som föds i den här världen har en miljö som främjar korrekt utveckling. Det finns inget behov av att blåsa upp världen med många barn som inte kan få uppsats om abort för och nackdelar till grundläggande behov som adekvata kläder, mat, tak över huvudet och utbildning. Det bör också noteras att när en person bestämmer sig för att göra en abort beror det inte på hennes motvilja mot barn utan för att hon känner att det inte skulle vara ett klokt beslut att fortsätta med graviditeten eftersom det fortfarande inte är rätt tidpunkt. att få ett barn Potts et al. I fallet med våldtäkt eller incest är att hålla en graviditet mycket traumatiserande för den som våldtas eftersom ingen skulle vilja behålla en uppsats om abort för och nackdelar det är ett resultat av detta, och den bästa lösningen på detta problem skulle vara att abortera det ofödda barnet.


När det gäller våldtäkt är de känslomässiga effekterna av händelsen alltför traumatiserande och tar tid att läka, och vissa våldtäktsoffer återhämtar sig inte alls. Att lägga till ett barn till våldtäktsoffret är som att tillsätta mer salt i ett sår och skulle vara en ständig påminnelse som sannolikt kommer att lägga till mer känslomässigt trauma till offret Khoster Många studier om aborts moral eller omoral har funnit att vissa av dem som är emot moral uppsats om abort för och nackdelar abort tenderar att hålla med om att det är acceptabelt att abort uppsats om abort för och nackdelar graviditet som är ett resultat av våldtäkt, uppsats om abort för och nackdelar.


Det har också förekommit en oändlig debatt om den exakta tidpunkten då ett foster förvärvar liv och blir en person med rättigheter och förmåga att ha känslor. Sather Sather hävdar vidare att före den 24:e – 28:e veckan har fostret ännu inte fått mänskliga egenskaper och det är inte lika med mord om du gör en abort före denna tidpunkt. Pro-livers ledda av den katolska kyrkan insisterar på att livet börjar vid befruktningen och att alla som befinns skyldiga till att ha utfört en abort kan exkommuniceras från kyrkan på grund av att ha begått mord Kohmescher. ofödda barn har uppsats om abort för och nackdelar i motstridiga datum.


Den förestående ståndpunkten när en person kan och inte kan göra abort har gjort det möjligt för vem som helst att göra abort. Det är inte klart när livet börjar, och så länge en kvinna känner att hon inte kan få barn har hon friheten att göra det eftersom det ännu inte är klart när en persons liv börjar, uppsats om abort för och nackdelar. Ibland kan komplikationer uppstå vid en graviditet som kan utsätta moderns eller det ofödda barnets liv i fara och ibland alla. Vid denna tidpunkt tas moderns liv i första hand eftersom fostret inte kan överleva utan modern, uppsats om abort för och nackdelar, och i alla fall är chansen stor att mamman alltid kan skaffa andra barn om hon vill, uppsats om abort för och nackdelar, men det finns inget sätt att ett foster kan överleva på sin ledighet ensam och få andra föräldrar vilket är omöjligt.


Flera nackdelar med abort argumenteras av pro-livers. De flesta av böckerna om ämnet stöder mestadels nackdelarna med abort jämfört med fördelarna. Enligt Koster är abort bara ett tillfälligt och irrationellt beslut som får kvinnor att känna att de har fått lite lättnad till ett oönskat barn mot risken för permanent förlust av infertilitet. Koster Hon hävdar vidare att även om borttagning av en oönskad graviditet på något sätt kan erbjuda lindring för kvinnan. möjligheten att bli infertil, särskilt om en okvalificerad person utförde operationen är mycket betydande och när du väl förlorar din fertilitet är det ingen chans att du kommer att återfå den.


Även när det utförs av en kvalificerad läkare finns det en chans att komplikationer kan uppstå som vid vissa medicinska procedurer och om detta händer kan du definitivt förlora din fertilitet. Faktiskt, uppsats om abort för och nackdelar, Intervjuer gjorda med kvinnor som hade komplikationer vid abort visade att en majoritet av dem hade förlorat förmågan att bli gravid eller förvärrat missfall Koster. Den lättnad man känner efter att ha genomfört en abort är vanligtvis kortvarig, och den dör efter en tid. till en permanent känsla av skuld och sorg. Faktum är att i de flesta gångerna är denna känsla av lättnad bara ett avsiktligt försök från en persons psykologi att ta bort känslan av skuld och skam som smyger sig in omedelbart när man skaffar en abort Holman Holman tillägger att även om det mesta av lagstiftningen och policyer rörande abort tillåter praxis när det gäller skolflickor tanken att du en gång dödade en del av dig kommer sannolikt inte att försvinna och kommer att förfölja dig för alltid.


Många pro-livers skulle likställa abort med mord, och det är därför moraliskt fel och bör förbjudas. Genovesi definierar mord som en avsiktlig handling att ta livet av en människa Genovesi. Till detta tillägger han vidare att eftersom fostret till en person har liv, kommer att ta bort det att vara att döda det, vilket är detsamma som mord. Naturligtvis av denna anledning måste argument uppstå om när en persons liv faktiskt börjar. Att få till stånd en abort är inte den enda lösningen vid oönskad graviditet eftersom barnet också kan adopteras. Denna siffra är så hög att fler och fler amerikaner vänder sig till andra länder utomlands för att skaffa egna barn och som Grunlan ytterligare tillägger; denna siffra har ökat under de senaste åren eftersom fler mammor vänder sig till abort som ett sätt att kontrollera förlossningen.


Det främsta problemet i aborttvisten är om det är moraliskt och etiskt rätt eller fel. Etik och moral diskuteras väsentligt i del ett av kursen. I enhet ett är huvudfrågan som diskuteras hur man vet vad som är rätt och vad som är fel. Som Aristoteles argumenterade i en del av kursen, för att bli etisk bör han först resonera väl och ha god karaktär, och total lycka kan bara uppnås om människor är ädla. Abortdebatten fokuserar på etik i det att medan de som är för abort hävdar att den erbjuder en lösning på många problem som kan uppstå genom att få oönskade barn, hävdar de som är emot den att denna lättnad bara är tillfällig.


Del tre i kursen handlar främst om hur man lever ett bra liv som kristen. I denna väsentliga del handlar enheten om acceptabla kristna dygder och värderingar. En sådan dygd är att ha villkorslös kärlek till andra. Om abort hävdas det att när man utför en abort automatiskt, uppsats om abort för och nackdelar har inte kärlek till det barnet oavsett förutsättningar. Dessutom bör alla kristna bevara mänskligt liv och ha respekt för Guds skapelser, och att inte göra det är en synd. Människor ska också tänka kritiskt på sina handlingar och hållas ansvariga för dessa handlingar, och, som diskuterats i enheten, bör de undvika att söka efter snabba lösningar på problem som de möter.


Den katolska kyrkan har varit den mest uttalade i att tala emot abort på länge, och som den ser ut finns det ingen chans att denna robusta ståndpunkt kommer att återställas. I boken Catholic morality and human sexuality hävdar författaren att omedelbart efter befruktningen har den resulterande zygoten mänskliga drag och bör respekteras som en människa. Att ta bort det från livmodern innebär att mörda Genovesi Att acceptera abort har av kyrkan argumenterats för att acceptera en dödskultur och leva utan Jesus Kristus eftersom det inte är lika med att döda en oskyldig Guds varelse som ännu inte har begått någon synd. Även i fall av våldtäkt eller incest tillåter kyrkan inte abort Kohmescher I detta fall kan en kvinna söka vård direkt efter händelsen men inte abort veckor efter händelsen, och även om graviditeten är ett hot mot människoliv bör det vara ett försök att rädda bådas liv mänskliga liv är heliga och lika inför Gud och inget är unikt för den andra.


Som det ser ut i dag verkar det som om debatten om abort inte kommer att ta slut snart. De ståndpunkter som både pro-abortister och anti-abortister intar är så stela, och det har inte gjorts några försök att skapa en konsensus. Till exempel kommer kyrkan säkerligen inte att avstå från sitt påstående att abort är mord uppsats om abort för och nackdelar därför en dödssynd medan pro-abortister argumenterar uppsats om abort för och nackdelar att få barn borde vara ett val, uppsats om abort för och nackdelar. Den motstridiga politiken från olika regeringar angående frågan har lagt till mer kontrovers till detta ämne istället för att ge riktlinjer.


Det bör göras ansträngningar för att tillhandahålla en tydlig policy i denna fråga som skulle vara acceptabel i hela världen genom en internationell uppsats om abort för och nackdelar som FN. Bortsett från det borde kyrkan och andra organisationer som är anti-abort mjuka upp sina uppsats om abort för och nackdelar i vissa fall som våldtäkt som är alltför traumatiserande. Den katolska mystiken: fjorton kvinnor finner tillfredsställelse i den katolska kyrkan. Huntington: Sunday Visitor Publishing, Flanagan, Thomas. Spelteori och kanadensisk politik. Toronto: University of Toronto Press, Genovesi, Vincent. I jakten på kärlek: Katolsk moral och mänsklig sexualitet. Minnesota: Hutts Publishing, Holman, Thomas. Familjen i det nya millenniet, uppsats om abort för och nackdelar.


Westport: Praeger Publishers. Tryckt liturgisk press, Khoster, Winnie. Kvinnor och abort i Yorubas samhälle, uppsats om abort för och nackdelar, Nigeria. Amsterdam: Aksant Academic Publishers, Kohmescher, Matthew. Katolicism idag: en undersökning av katolsk tro och praktik tredje upplagan. New Jersey: Paulist Press, Cambridge: Cambridge University Press, Sather, Trevor, uppsats om abort för och nackdelar. För- och nackdelar: en debattörhandbok 18:e upplagan. London: Routledge, juridiska och etiska aspekter av anestesi, intensivvård och preoperativ medicin. Cambridge: Cambridge university press, Understanding human behavior and the social environment: 8:e upplagan.


Belmont: Brookscole, Need a custom argumentative Essay sample uppsats om abort för och nackdelar från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. För- och nackdelar med abort för samhället. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse, uppsats om abort för och nackdelar. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Innehållsförteckning. Inledning Fördelar med abort Nackdelar med abort Sambandet mellan abort och kursen om religion Slutsats Verk Citerade. Läs mer.


Vi kommer att skriva en anpassad uppsats om för- och nackdelar med abort till Society specifikt för dig! Inte säker på om du kan skriva ett papper om för- och nackdelar med abort till samhället själv? Denna argumenterande uppsats om för- och nackdelar med abort till samhället skrevs och skickades in av din studiekamrat. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta.





exempel på en illustrationsuppsats



Ingen är någonsin okej med aborter. Ja de vet att de måste få det gjort men tänker du någonsin på hur mycket smärta de har av att bara behöva bestämma sig för något så dåligt som det. Katoliker är de som antagit denna lag mest. Det kommer att vara synd att göra det. Ändå är de de människor som trakasserar andra och skadar alla som är inblandade i abort. Om inte kyrkan ska ge dem tak över huvudet och mat, har de ingen rätt att terrorisera kvinnor. Ingen kan berätta något om dina val om de inte planerar att hjälpa dig genom processen för det du går igenom. Vi måste se till att denna lag inte återgår till att vara olaglig, det skulle få många konsekvenser för vår befolkning och våra liv.


Det kommer att fortsätta att ha vissa regler som hindrar aborter från att hända mer än vad de borde vara. Tillträde 20 feb. Deflem, Mathieu. Tillträde 15 feb. Historia, Gale, Petchesky, Rosalind. Tillträde 21 feb. A26 L. All Answers Ltd. Abort För- och nackdelar. com, 12 maj, Öppnad 7 januari, com , maj Beställ papper som detta. Gillade du det här exemplet? Skriv dina krav och få professionell hjälp. Deadline: 10 dagar kvar. Antal sidor. E-post Ogiltig e-post. En professionell skribent kommer att göra ett tydligt, felfritt papper åt dig!


Fastnade på idéer? Kämpar med ett koncept? Få hjälp med ditt uppdrag. Lämna din e-post så skickar vi ett prov till dig. Många studier om aborts moral eller omoraliska egenskaper har funnit att vissa av dem som är emot abortmoralen tenderar att hålla med om att det är acceptabelt att avbryta en graviditet som är ett resultat av våldtäkt. Det har också förekommit en oändlig debatt om den exakta tidpunkten då ett foster förvärvar liv och blir en person med rättigheter och förmåga att ha känslor. Sather Sather hävdar vidare att före den 24:e – 28:e veckan har fostret ännu inte fått mänskliga egenskaper och det är inte lika med mord om du gör en abort före denna tidpunkt.


Pro-livers ledda av den katolska kyrkan insisterar på att livet börjar vid befruktningen och att alla som befinns skyldiga till att ha utfört en abort kan exkommuniceras från kyrkan på grund av att ha begått mord Kohmescher. ofödda barn har resulterat i motstridiga datum. Den förestående ståndpunkten när en person kan och inte kan göra abort har gjort det möjligt för vem som helst att göra abort. Det är inte klart när livet börjar, och så länge en kvinna känner att hon inte kan få barn har hon friheten att göra det eftersom det ännu inte är klart när en persons liv börjar.


Ibland kan komplikationer uppstå vid en graviditet som kan utsätta moderns eller det ofödda barnets liv i fara och ibland alla. Vid denna tidpunkt tas moderns liv i första hand eftersom fostret inte kan överleva utan mamman, och i alla fall är chansen stor att mamman alltid kan skaffa andra barn om hon vill, men det finns inget sätt som ett foster kan överleva på sin ledighet ensam att få andra föräldrar vilket är omöjligt. Flera nackdelar med abort argumenteras av pro-livers. De flesta av böckerna om ämnet stöder mestadels nackdelarna med abort jämfört med fördelarna. Enligt Koster är abort bara ett tillfälligt och irrationellt beslut som får kvinnor att känna att de har fått lite lättnad till ett oönskat barn mot risken för permanent förlust av infertilitet. Koster Hon hävdar vidare att även om borttagning av en oönskad graviditet på något sätt kan erbjuda lindring för kvinnan. möjligheten att bli infertil, särskilt om en okvalificerad person utförde operationen är mycket betydande och när du förlorar din fertilitet är det ingen chans att du kommer att återfå den.


Även när det utförs av en kvalificerad läkare finns det en chans att komplikationer kan uppstå som vid vissa medicinska procedurer och om detta händer kan du definitivt förlora din fertilitet. Faktum är att intervjuer gjorda av kvinnor som hade komplikationer när de gjorde abort visade att en majoritet av dem hade förlorat förmågan att bli gravid eller hårt missfall Koster. Den lättnad som man känner efter att ha genomfört en abort är vanligtvis kortvarig, och den dör efter någon tid som leder till en permanent känsla av skuld och sorg. Faktum är att i de flesta gångerna är denna känsla av lättnad bara ett avsiktligt försök från en persons psykologi att ta bort känslan av skuld och skam som smyger sig in omedelbart när man skaffar en abort Holman Holman tillägger att även om det mesta av lagstiftningen och policyer rörande abort tillåter praxis när det gäller skolflickor tanken att du en gång dödade en del av dig kommer sannolikt inte att försvinna och kommer att förfölja dig för alltid.


Många pro-livers skulle likställa abort med mord, och det är därför moraliskt fel och bör förbjudas. Genovesi definierar mord som en avsiktlig handling att ta livet av en människa Genovesi. Till detta tillägger han vidare att eftersom fostret till en person har liv, kommer att ta bort det att vara att döda det, vilket är detsamma som mord. Naturligtvis av denna anledning måste argument uppstå om när en persons liv faktiskt börjar. Att få till stånd en abort är inte den enda lösningen vid oönskad graviditet eftersom barnet också kan adopteras. Denna siffra är så hög att fler och fler amerikaner vänder sig till andra länder utomlands för att skaffa egna barn och som Grunlan ytterligare tillägger; denna siffra har ökat under de senaste åren eftersom fler mammor vänder sig till abort som ett sätt att kontrollera förlossningen.


Det främsta problemet i aborttvisten är om det är moraliskt och etiskt rätt eller fel. Etik och moral diskuteras väsentligt i del ett av kursen. I enhet ett är huvudfrågan som diskuteras hur man vet vad som är rätt och vad som är fel. Som Aristoteles argumenterade i en del av kursen, för att bli etisk bör han först resonera väl och ha god karaktär, och total lycka kan bara uppnås om människor är ädla. Abortdebatten fokuserar på etik i det att medan de som är för abort hävdar att den erbjuder en lösning på många problem som kan uppstå genom att få oönskade barn, hävdar de som är emot den att denna lättnad bara är tillfällig. Del tre i kursen handlar främst om hur man lever ett bra liv som kristen.


I denna väsentliga del handlar enheten om acceptabla kristna dygder och värderingar. En sådan dygd är att ha villkorslös kärlek till andra. Om abort hävdas det att när man utför en abort automatiskt så har hon ingen kärlek till det barnet oavsett förutsättningarna. Dessutom bör alla kristna bevara mänskligt liv och ha respekt för Guds skapelser, och att inte göra det är en synd. Människor ska också tänka kritiskt på sina handlingar och hållas ansvariga för dessa handlingar, och, som diskuterats i enheten, bör de undvika att söka efter snabba lösningar på problem som de möter.


Den katolska kyrkan har varit den mest uttalade i att tala emot abort på länge, och som den ser ut finns det ingen chans att denna robusta ståndpunkt kommer att återställas. I boken Catholic morality and human sexuality hävdar författaren att omedelbart efter befruktningen har den resulterande zygoten mänskliga drag och bör respekteras som en människa. Att ta bort det från livmodern innebär att mörda Genovesi Att acceptera abort har av kyrkan argumenterats för att acceptera en dödskultur och leva utan Jesus Kristus eftersom det inte är lika med att döda en oskyldig Guds varelse som ännu inte har begått någon synd. Även i fall av våldtäkt eller incest tillåter kyrkan inte abort Kohmescher I detta fall kan en kvinna söka vård direkt efter händelsen men inte abort veckor efter händelsen, och även om graviditeten är ett hot mot människoliv bör det vara ett försök att rädda bådas liv mänskliga liv är heliga och lika inför Gud och inget är unikt för den andra.


Som det ser ut i dag verkar det som om debatten om abort inte kommer att ta slut snart. De ståndpunkter som både pro-abortister och anti-abortister intar är så stela, och det har inte gjorts några försök att skapa en konsensus. Till exempel kommer kyrkan säkerligen inte att avstå från sitt påstående att abort är mord och därför en dödssynd medan pro-abortister hävdar att det borde vara ett val att få barn. Den motstridiga politiken från olika regeringar angående frågan har lagt till mer kontrovers till detta ämne istället för att ge riktlinjer.


Det bör göras ansträngningar för att tillhandahålla en tydlig policy i denna fråga som skulle vara acceptabel i hela världen genom ett internationellt organ som FN. Bortsett från det borde kyrkan och andra organisationer som är anti-abort mildra sin ståndpunkt i vissa fall som våldtäkt som är alltför traumatiserande. Den katolska mystiken: fjorton kvinnor finner tillfredsställelse i den katolska kyrkan. Huntington: Sunday Visitor Publishing, Flanagan, Thomas. Spelteori och kanadensisk politik. Toronto: University of Toronto Press, Genovesi, Vincent.


I jakten på kärlek: Katolsk moral och mänsklig sexualitet. Minnesota: Hutts Publishing, Holman, Thomas. Familjen i det nya millenniet.

No comments:

Post a Comment