Monday, February 28, 2022

Apa uppsatsskrivning

Apa uppsatsskrivning



Nu har du en idé om hur du organiserar strukturen för ditt högskoleprojekt i APA-uppsatsformat om olika uppsatsämnen. Ladda ner gratis Acrobat Reader. Men för din bekvämlighet har vi tillhandahållit två versioner av vårt APA 7 exempelpapper nedan: en i studentstil och en i professionell stil. Vad annars apa uppsatsskrivning Jag säger? Den här titelsidan bör innehålla titeln på din uppsats, ditt namn, apa uppsatsskrivning, och skoltillhörighet. Hur man använder APA-format. Innehållsförteckning Visa alla.





Vad är APA Essay Format?



Om din instruktör har bett dig att skriva en uppsats i APA-format kan det till en början verka som en skrämmande uppgift, särskilt om du är van vid att använda en annan stil som MLA eller Chicago. Men du kan behärska dessa regler också. En uppsats är en typ av papper som kan skrivas i APA-format; andra inkluderar labbrapporter, experimentella rapporter och fallstudier, apa uppsatsskrivning. Innan du börjar, bekanta dig med några av de grundläggande riktlinjerna för att skriva ett papper i APA-format. Naturligtvis kommer det också att vara viktigt att följa eventuella andra formateringsanvisningar som ingår i ditt uppdrag. I nästan alla fall, apa uppsatsskrivning, du måste skriva din apa uppsatsskrivning i APA-format, den officiella publiceringsstilen för American Psychological Association.


Det är också apa uppsatsskrivning för akademiska tidskrifter. APA-format används inom en rad discipliner inklusive psykologiutbildning och andra samhällsvetenskaper. Formatet dikterar presentationselementen i ditt papper inklusive avstånd, marginaler och hur innehållet är strukturerat. De flesta instruktörer och publikationsredaktörer har strikta riktlinjer när det kommer till hur du formaterar ditt skrivande. Genom att följa APA-formatet kan läsarna inte bara veta vad de kan förvänta sig av din uppsats, utan det betyder också att ditt arbete inte kommer att förlora kritiska poäng på grund av mindre formateringsfel. Medan formateringskraven för din apa uppsatsskrivning makt apa uppsatsskrivning beroende på din instruktörs anvisningar kommer din uppsats troligen att behövas apa uppsatsskrivning inkludera en titelsida, abstrakt, apa uppsatsskrivning, inledning, text, slutsatser och referensavsnitt.


Din apa uppsatsskrivning bör ha en titelsida i APA-format. Den här titelsidan bör innehålla titeln på din uppsats, ditt namn och skoltillhörighet. I vissa fall kan din lärare behöva ytterligare information som kursens titel, lärarens namn och datum. En sammanfattning är en kort sammanfattning av din uppsats som omedelbart följer efter titelsidan. Det krävs inte för studentuppsatser, enligt APA-stil. Din instruktör kan dock begära en. Om du inkluderar en abstrakt bör det inte vara mer än ord, även om detta kan variera beroende på instruktörens krav, apa uppsatsskrivning. Din uppsats bör också innehålla en referenslista med alla källor som citerades i din uppsats. För en uppsats i APA-stil, apa uppsatsskrivning, texten kommer att innehålla själva uppsatsen: Inledningen, brödtexten och avslutningen.


För professionella uppsatser, vanligtvis inte studentuppsatser, innehåller varje sida i uppsatsen också ett löpande huvud uppe till vänster. Det löpande huvudet är en förkortad form av titeln, ofta de första orden, och bör inte vara mer än 50 tecken inklusive mellanslag. Förutom att se till att du citerar dina källor ordentligt och presenterar information enligt reglerna för APA-stil, finns det ett antal saker du kan göra för att göra skrivprocessen lite lättare. Börja med att välja ett bra ämne att skriva om. Helst vill du välja ett ämne som är tillräckligt specifikt för att du ska kunna utforska och utforska ämnet, men inte så apa uppsatsskrivning att du har svårt att hitta informationskällor.


Apa uppsatsskrivning om du väljer något för specifikt, kanske du inte har tillräckligt att skriva om. Om du väljer något för allmänt kan du uppleva dig själv överväldigad av information. Börja göra forskning så tidigt som möjligt. Börja med att titta på några grundläggande böcker och artiklar om ditt ämne för att hjälpa till att utveckla det ytterligare. Vad är frågan du ska besvara med din uppsats? Vilken inställning kommer du att ta till ämnet? När du är mer bekant med ämnet, skapa en preliminär källlista med potentiella böcker, artiklar, uppsatser och studier som du kan komma att använda i din uppsats. Kom ihåg att alla källor som används i din uppsats måste inkluderas i ditt referensavsnitt.


Omvänt måste alla källor som anges i dina referenser citeras någonstans i din artikel. Med forskning i hand är du redo att börja. Vissa människor gillar att skapa en disposition för att organisera sina argument innan de utarbetar. Du kanske vill börja med en mycket grov översikt och sedan lägga till detaljer. När du har en detaljerad disposition är nästa steg att översätta den från anteckningar till fullständiga meningar och stycken. Kom ihåg, apa uppsatsskrivning, det här är en apa uppsatsskrivning förslag. Det behöver inte vara perfekt. När du har förberett ett grovt utkast till din uppsats är det dags att revidera, granska och förbereda ditt slutliga utkast. Förutom att se till att ditt skrivande är sammanhållet och stöds av dina källor, bör du också kontrollera noggrant efter stavfel, grammatikfel och möjliga formateringsfel.


När du citerar information eller citat från en intervju, Apa uppsatsskrivning formatet kräver att du anger källan, hur informationen samlades in och datumet för intervjun. De bör dock inte inkluderas i referensdelen, eftersom de inte är något som en läsare kan hitta i någon publicerad källa eller sökbar databas. Istället bör informationen citeras inom parentes i huvuddelen av texten. Heathfield, personlig kommunikation, 9 maj, apa uppsatsskrivning, Om uppsatsen finns i ett kapitel i en bok, redigerad samling eller antologi, anger APA-formatet att du ska ange efternamn, förnamn, titel på uppsats, titel på samling, förlag, år och sidintervall.


Till exempel: Smith, John, "The Light House," A Book of Poemsediting av Peter Roberts, Allworth Press, s. Enligt APA-format är en tvådelad uppsats formaterad på samma sätt som en uppsats, men du måste skapa två titelsidor. Om du inkluderar ett kort direktcitat i din uppsats i APA-format, apa uppsatsskrivning, du måste ange författare, publiceringsår och sidnummer sid. eller sidnummerspann pp. Försättsbladet eller "titelsidan" för en uppsats i APA-format bör alltid apa uppsatsskrivning titeln på din uppsats, ditt namn och skoltillhörighet samt kursens titel, instruktörens namn och datum, om din lärare begär det. Har du någonsin undrat vad din personlighetstyp betyder?


Anmäl dig för att få veta mer i vårt nyhetsbrev för Healthy Mind. Nagda S. Hur man skriver ett vetenskapligt sammandrag. J Indian Prosthodont Soc. American Psychological Association. Publiceringsmanual för American Psychological Association 7:e upplagan. Washington DC: American Psychological Association; apa uppsatsskrivning Innehållsförteckning Visa alla. Innehållsförteckning. Vad är APA-format? Grunderna i APA Essay Format. Steg till en framgångsrik uppsats. Vanliga frågor, apa uppsatsskrivning. Hur psykologi studerar hjärnan och beteendet, apa uppsatsskrivning. När du skriver din uppsats, var noga med att hålla reda på de källor du citerar. Forskningsämnen i klinisk psykologi. Hur ska du citera en intervju i APA-format? Var den här sidan till hjälp? Tack för din feedback!


Bli Medlem. Vad är dina bekymmer? Verywell Mind använder endast högkvalitativa källor, inklusive peer-reviewed studier, för att stödja fakta i våra artiklar. Läs vår redaktionella process för att lära dig mer om hur vi faktakontrollerar och håller vårt innehåll korrekt, pålitligt och pålitligt. relaterade artiklar. Hur man använder APA-format, apa uppsatsskrivning. Apa uppsatsskrivning Regler för APA-format som du bör följa. Hur man skriver ett papper i APA-format, apa uppsatsskrivning. Hur man citerar en bok i APA-format. Hur man refererar till författare i APA-format. Behöver skriva ett abstrakt i APA-format?


Här är hur. Se hur du använder APA-format för att citera författare, böcker och tidskrifter. Skriv en titelsida i APA-format för Psychology Papers. Tips för att citera onlinevideor i APA-format. Hur man skriver en psykologisk uppsats, apa uppsatsskrivning. Hur man skriver en bilaga i APA-format. Guide till att skriva en labbrapport i psykologi. Riktlinjerna du bör följa för en disposition i APA-format. Hur man refererar till elektroniska källor i APA-format.





lära ut fem stycken uppsats



Låt oss ta en titt på de grundläggande tipsen för APA-uppsatsformatet du bör följa. De kommer att ge dig en allmän uppfattning om hur du presenterar din APA-uppsats. Vi föreslår också att du kontrollerar specifika riktlinjer från din instruktör eftersom de kan ha vissa krav som inte ingår i den officiella APA Publication Manual. För att få en bättre uppfattning och bra exempel på hur APA-papper ska se ut kan du köpa ett bra pappersprov. Följ reglerna nedan:. Vänligen notera att APA 7 ger olika guider för titelsidan för professionella dokument avsedda för publicering och studentmanuskript för högskola eller gymnasieskola. Titelsidan innehåller fyra delar av information: det löpande huvudet, titeln på ditt verk, namnet på författaren och den institutionella tillhörigheten.


Ett studentdokument innehåller också kursens nummer, instruktörens namn och deadline för denna uppgift. Sidhuvudet ska inkluderas till vänster och sidnumret till höger längst upp på sidan. Ordet "titel" ska skrivas centrerat i den övre halvan av din sida med stora och små bokstäver. Själva rubriken måste skrivas i fetstil och centreras i den övre halvan av din sida, får ta upp två rader och inte ha mer än 12 ord. Det bör informera läsarna vad din APA-artikel handlar om. Kom ihåg att du ska dubbelstega all text på den här sidan. Under titeln måste du skriva namnet på författaren, inklusive för-, mellan- och efternamn.


Använd inte några titlar som Dr. eller någon grad som Ph. Nedan bör du nämna den institutionella tillhörigheten för att ange författarens plats. Dina läsare kommer att förstå var din forskning utfördes. När det gäller en professionell uppsats måste författaranteckningen skrivas efter institutionstillhörigheten. Den ska placeras i den nedre halvan av sidan och delas upp i flera delar. Den första delen måste innehålla namnet på författaren och både symbolen och URL:et för ORCID iD. Utelämna författare som inte har ett ORCID-ID.


Den andra delen måste innehålla eventuella förändringar i tillhörighet eller eventuella författares dödsfall. I den tredje delen bör du placera erkännanden eller avslöjanden. Detta kan vara en erkännande av ekonomi och annan aktivitet, registrering av ditt arbete, avslöjande av rapporter, öppen praxis, etc. I den fjärde delen bör du placera all information som behövs för att läsarna ska kunna kontakta författaren. Sammanfattningen börjar på den nya sidan. Kom ihåg att du inte behöver några citattecken, understrykningar eller kursiv stil här. På nästa rad, börja skriva en sammanfattning av den forskning du har gjort och nämn de viktigaste resultaten och resultaten. Vänligen dubbelsteg och se till att du inte har skrivit mer än ord. Sammanfattningen måste innehålla följande saker: ett forskningsämne och frågor, dess deltagare, metoder, dataanalys, resultat och slutsatser.


Här kan du skriva eventuella konsekvenser av ditt arbete och eventuell framtida forskning som kan komma att tillhandahållas om dina resultat. Kom ihåg att hela sammanfattningen ska se ut som ett enda stycke. Efter din sammanfattning kan du skriva en lista med nyckelord för att hjälpa andra att hitta ditt APA-uppsats i databaserna. Lista sedan alla nyckelord, så kommer andra forskare att lätt kunna hitta ditt arbete. APA-uppsatsformatet har 5 nivåer av rubriker, och varje nivå har specifika krav. Om din offert är längre än 40 ord måste du göra en blockoffert. Lista dina källor i alfabetisk ordning enligt författarens efternamn.


Använd ett hängande indrag. Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. När du skriver ut den här sidan måste du inkludera hela det juridiska meddelandet. Alla rättigheter förbehållna. Detta material får inte publiceras, reproduceras, sändas, skrivas om eller omdistribueras utan tillstånd. Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. Obs: Den här sidan återspeglar den senaste versionen av APA Publication Manual i. Motsvarande resurs för den äldre APA 6-stilen finns här. Mediafiler: APA Sample Student Paper, APA Sample Professional Paper. Den här resursen är förbättrad av Acrobat PDF-filer. Ladda ner gratis Acrobat Reader.


Obs: APA Publication Manual, 7:e upplagan specificerar olika formateringskonventioner för student- och professionella uppsatser i. Dessa skillnader sträcker sig mest till titelbladet och löphuvudet.

No comments:

Post a Comment