Monday, February 28, 2022

Lewis och clark uppsats

Lewis och clark uppsats



Företagsekonomi och administrativa studier. Berätta för erkännanden om en tid då du umgicks med en fisk från en annan damm. Expedition College Uppsatser Män College Uppsatser Stam College Uppsatser Water College Uppsatser River College Uppsatser Turism College Uppsatser USA College Uppsatser Amerika College Uppsatser Växter College Uppsatser Life College Uppsatser Kvinnor College Uppsatser Art College Uppsatser Återvänd College Uppsatser Fort College Uppsatser Thomas College Uppsatser Hästar College Uppsatser Thomas Jefferson College Uppsatser Business College Uppsatser Mat College Uppsatser Prairie College Uppsatser Handel College Uppsatser Handel College Uppsatser Coast College Uppsatser Spring College Uppsatser VISA alla. Louis dit vi skulle återvända mycket snabbare, lewis och clark uppsats. Pedagogiska verktyg. org och stöds av lewis och clark uppsats anslag från Dr.





Uppsatstävling



Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats åt dig. Fortsätt om du godkänner detta lewis och clark uppsats eller lära dig mer om det. Typ av papper: Uppsats. Ämne: ExpeditionMenTribeJourney lewis och clark uppsats, Vattenlewis och clark uppsats, RiverTourismParty, lewis och clark uppsats. Lewis och Clark-expeditionen skulle gå dit ingen amerikan hade åkt tidigare. Resan gick genom världens sista största vildmark. Många trodde att Woolly Mammoths fortfarande existerade och det var okänt vilka växter och arter som skulle hittas.


Det var välkänt att indianer hade bott där i århundraden. Resan finansierades av president Thomas Jefferson som letade efter ett sätt för Amerika att expandera till västra delen av landet. Han valde sin huvudhjälp Meriwether Lewis som kapten för expeditionen eftersom han var soldat och skogsarbetare, lewis och clark uppsats. Lewis bad William Clark att gå med honom, som var fyra år äldre än han, känd för sina färdigheter i sakkunnig kartläggning och flodkorsningar. Man kunde bara gissa vad som fanns i den okända västern lewis och clark uppsats vissa trodde att naturrikedomar ligger där. Thomas Jefferson ville öppna västerlandet för Amerika och ansluta sig till Louisiana med resten av USA.


Vid tiden för deras korsning styrde Storbritannien Kanada och Oregon medan Ryssland styrde över Stilla havets nordvästra. Spanien ägde delar av syd och väst. Frankrike hade Louisiana som nyligen sålts till Amerika för 15 miljoner dollar. Det var därför en strategisk resa för Amerika. Expeditionen avgick från Saint Louis med erfarna franska kanadensiska soldater och flodmän. Männen lämnade sina familjer bakom sig för att hitta en vattenväg och nordvästpassage. Lewis var ensam och noggrann med goda kunskaper om växter och djur medan Clark ansvarade för jakt, journalföring och kartläggning.


Männen reste mot floden med tunga redskap och tog sig bara några kilometer om dagen uppför Missourifloden. De fick ta itu med fästingar och myggor. I Omaha och Nebraska hade de sitt första möte med Otoe- och Missouri-landsindianerna där de välkomnades för handel. Expeditionen trängde in på Great Plains där Lewis upptäckte nya arter som präriehundar, såg stora flockar av buffel- och indianjägare. De informerade indianerna längs vägen att landet nu togs i anspråk och gav små gåvor eller handlade varor. De meddelade att handel skulle vara till fördel för indianerna. De gick genom länder med Sioux, Omaha, Iowa, Crow, Blackfeet, Cheyenne och många andra som var jägare, bönder och fiskare som antingen levde fredligt eller var i krig.


Teton Sioux var den mäktigaste stammen i mitten av Missouri och att gå igenom deras land möttes av många konflikter. Lewis och clark uppsats stammen var lätt fler än männen och förklarade att männen inte skulle gå vidare av chefen Black Buffalo som senare backade i utbyte mot gåvor. Männen hade tillryggalagt mil men den norra prärien och kalla vintermånaderna låg framför sig. De stannade nära Manda-stammarna som var kända för att vara välkomnande av handlare. Männen stannade över vintern och döpte Fort Mandan efter stammen, lewis och clark uppsats. Expeditionen gick igenom mycket kallt lewis och clark uppsats. Det var i Mandan som de träffade Sacagawea, en Shoshone-kvinna som hade blivit tillfångatagen.


Kvinnan var gravid men var en viktig informationskälla och kunde tolka på resan. De fick höra av hövdingen att de kunde täcka ett bergspass på en halv dag med hästar och Shoshone-stammen kunde hjälpa till på deras resa, lewis och clark uppsats. Under vintern på Mandan Fort packades kartor tillsammans med samlingar av växter och djurarter för att skickas till Thomas Jefferson och föras nedför floden på våren. På resan blev Sacagawea väldigt viktig genom att visa männen nya växter som äpplen, rotfrukter och lakrits, hon hjälpte till med båtar som var uppåtvända också. Männen stod inför en klyfta i floden vid Montana och männen behövde veta åt rätt håll.


De hade fått veta om ett vattenfall som skulle leda dem i rätt riktning, men det var för stort och expeditionssällskapet var tvungen att gå runt det 17 mil över ojämn terräng, lewis och clark uppsats. Männen var hårt nedslitna efter en månad lewis och clark uppsats omväg och de hade fortfarande berg att korsa. Lewis åkte iväg med ett scoutparti för att hitta Shoshone och skaffa hästar. Clark och resten arbetade vidare genom floden till Missourikällan. Därifrån hoppades de på en bergsövergång och sedan en snabb tur med strömmarna till Stilla havet. Lewis hittade så småningom källan till den stora Missourifloden men konfronterades med berg.


Behovet av hästar blev allt större. Lewis tog kontakt med Shoshone-stammen nästa dag och övertalade dem att träffa Clark vid floden. Sacagawea tolkas mellan de infödda och expeditionsfesten. Lyckligtvis upptäckte hon att hövdingen var hennes bror. Sällskapet tillbringade två veckor med Shoshone för att vila. Längre fram låg de bergsområden framför som Storbritannien, Frankrike och Ryssland gjorde anspråk på. De gick in i Rocky Mountain nära gränsen mellan Montana och Idaho på en förrädisk kall och isig resa genom bergen. Det fanns ingen vinst i att röra sig genom bergen och svält och trötthet satte in.


Ett litet sällskap gick vidare för att hitta en väg ut och Clark hittade sin väg ut ur berget när han korsade Nez Perce-stammen. Under två veckor gav stammen mat och tröst med Lewis som kallade dem mycket gästvänliga människor. Männen gick nu nedströms in i forsar nerför Columbia North West och skulle passera genom forsar på väg till Stillahavskusten. Hans parti lewis och clark uppsats gjort det som många trodde var omöjligt. De gjorde det levande till sin destination Stillahavskusten. Vid deras ankomst skulle de slå läger för den kommande vintern. Det är första gången som en slav York och en kvinna Sacagawea fick rösta i Amerika. Nära Osteria i Oregon slog de läger för vintern. Fort Clatstop skapades där sällskapet handlade med de infödda för mat medan det regnade oavbrutet, lewis och clark uppsats.


På våren gjorde expeditionen äntligen en sex månaders hemresa tillbaka till Saint Louis efter att redan ha varit borta i två år. Resan öppnade västerut för amerikaner men den indianska livsstilen skulle aldrig bli densamma. Expeditionssällskapet passerade genom 50 olika stammar. Utan de inföddas hjälp, lewis och clark uppsats, de skulle aldrig ha återvänt hem. Sacagawea och den unga bebisen stannade kvar i Mandan där hon bodde med sin familj. Expeditionen nådde St Louis och de hävdades som nationella hjältar som de första medborgarna som korsade kontinenten. Lewis hade lewis och clark uppsats växter och djur på expeditionen, av vilka några var nya för forskarsamhället, lewis och clark uppsats. Lewis utsågs till guvernör i Louisianas territorium och tog sitt liv efter tre år under kontroversiella omständigheter.


Clark utsågs till guvernör i Missouri. Endast en expeditionsmedlem dog på resan men två Blackfeet-indianer dödades på återresan. De flesta tror att Sacagawea dog bara sex år efter att han återvände till stammen även om vissa säger att hon återvände till Shoshone-stammen och levde för att vara. Hennes son Jean Baptiste uppfostrades av kapten Clark, efter ett äventyrsliv i Europa och västerut dog han i Oregon vid ålder Youtube Lewis och Clark Great Expedition National Geographic. Öppnas 22 juni. Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den. Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare.


Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas. Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning. ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Typ av papper. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster. BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium!


LÄS MER. Lewis och Clark-expeditionen Lewis och Clark-expeditionen skulle gå dit ingen amerikan hade åkt tidigare. Bibliografi Youtube USA. Lewis och Clark.





hur man skriver kritisk uppsats



Du ska inte känna att du måste välja ett seriöst ämne för att få ett kraftfullt skrivprov. Ibland kan enkla ämnen lämna bestående intryck på antagningskommittéerna. Om du känner att en allvarlig händelse har definierat dig som person, ändrat din åsikt om livet eller har påverkat din akademiska merit kan det vara värt att göra detta till ämnet för din uppsats. Vad sägs om en humoristisk uppsats? Ett unikt ämne eller tillvägagångssätt är ofta uppfriskande för en antagningshandläggare som har läst ansökningar hela dagen. Vidare är en ovanlig eller off-beat uppsats ett utmärkt sätt att visa din kreativitet. Du bör dock inte försöka vara rolig om detta inte är din naturliga personlighet eller röst.


Din komfortnivå som författare är en allvarlig faktor för framgången för din uppsats. Ju naturligare du låter desto bättre. Är uppsatsen ett bra ställe att diskutera min akademiska rekord? Uppsatsen kan vara ett bra ställe att mer detaljerat förklara eventuella upp- och nedgångar på din utskrift eller en betydande erfarenhet som har påverkat dina akademiker. Även om du kan skriva en framgångsrik uppsats om dessa upplevelser, se till att du fokuserar på ett specifikt ögonblick och hur du har påverkats. Specifika frågor behöver inte nödvändigtvis ha specifika svar.


En bra uppsats kommer att fokusera på en tydlig idé med stödjande detaljer. Hur en antagningsrådgivare reagerar på en viss uppsats kan vara helt annorlunda än hur en annan antagningsrådgivare, din mamma eller din vän kan svara på samma uppsats. En sak som vi alla kan vara överens om är att grammatik, stavning och meningsstruktur är viktigt. När det gäller innehållet har vi alla olika åsikter. Vad sägs om att skriva om kontroversiella ämnen? Ett kontroversiellt ämne kan vara framgångsrikt, men det måste göras lyhört så att en läsare med en motsatt åsikt kan relatera till din uppsats. Behöver jag hålla mig till uppsatslängden som föreslagits av kollegiet?


Instruktionerna för den gemensamma applikationen föreskriver att längden på din uppsats ska vara mellan och ord. Formuläret kommer att räkna antalet inmatade ord när du skriver och tillåter inte att du skickar in uppsatsen om den faller utanför parametrarna. Om din uppsats ligger utanför längdriktlinjerna, kolla med högskolor för att se om du kan skicka din uppsats separat - de flesta kommer att säga dig att det skulle vara acceptabelt. Se till att dina namn och en annan identifierande information finns på varje papper du postar. Kan jag skicka extra skrivprover? Många elever känner att kreativt skrivande, ett betygsatt papper, poesi eller tidningsartiklar kommer att förbättra deras tillämpning och ge en bättre bild av deras skrivförmåga. Om inte ansökan säger något annat kommer de flesta högskolor att acceptera ytterligare prover.


Högskolor känner till det material de behöver för att fatta ett antagningsbeslut, men extra skrivprov kan vara bra komplement till det nödvändiga materialet. I de flesta fall föredrar vi kopior av betygsatta skrivuppgifter. Aldrig! College antagning officerare är ganska kunniga människor. Vi läser tusentals ansökningar och många antagningsproffs är bekanta med innehållet i uppsatser som upptäckts online. Mer än något annat vill du inte sätta din ansökan i fara. Du kommer att skriva en hel del på college – se din ansökningsuppsats som god praxis. Vem ska läsa min uppsats innan jag skickar in den? Lita inte på teknik för att korrekturläsa din uppsats! Oavsett hur många gånger du läser din egen text, eller hur många gånger du kontrollerar din stavning, kan du missa små fel eftersom du är så bekant med uppsatsen.


Det är viktigt att ha flera olika personer med olika synpunkter att läsa ditt arbete efter innehåll, fel och ton. Kom ihåg att din uppsats ska återspegla din röst, så lyssna på dina recensenters råd men låt dem inte skriva om din uppsats. Vilka är några vanliga fallgropar som studenter stöter på när de skriver uppsatser? Nummer ett är förhalning. Starta ett utkast, arbeta med resten av ansökan och gå sedan tillbaka till uppsatsen - så många gånger som behövs. Stora ord, särskilt när de används felaktigt, förringar uppsatsen och får uppsatsen att låta konstruerad.


Om du har skapat din uppsats i ett separat dokument och har klippt och klistrat in den i din onlineansökan, dubbelkolla innan du klickar på den skicka-knappen. Se till att hela din uppsats klistras in, att ditt dokument har kopierats korrekt, etc. Komma igång med din uppsats – vad kommer först? Följ praxis som har fungerat för dig när du skriver uppsatser, kompositioner och forskningsuppsatser på gymnasiet. Jag skulle aldrig ha trott att jag skulle övertyga mig själv om att lämna dem och delstaten Pennsylvania för att frivilligt ställa upp för denna sak... Men jag bryr mig för mycket om detta land för att inte missa denna möjlighet att bidra. Jag skulle nu vara stationerad på Camp Dubois resten av vintern.


Resan till St. Louis var bara början, eftersom vi sedan skulle ledas av en kapten på resan, William Clark, för att lära sig att överleva och arbeta tillsammans. Gruppen var väldigt mångsidig med någon som var expert på varje kategori av överlevnad. De flesta av medlemmarna kom överens eftersom detta var en avgörande aspekt av ett effektivt team. Clark har nyligen nämnt att vikten av att gå i formation, respektera auktoritet och kommandon. Han är väldigt stenhård på att vi följer order för att kunna prestera som ett lag. När allt kommer omkring, du vet aldrig vad vi kan stöta på på vår resa, och resultatet räknas på vår disciplin.


När dagarna går ihop, och datumet kommer närmare och närmare, blir jag mer orolig. Jag kan inte säga om jag är mer rädd eller exalterad inför våren. Det går inte att säga hur lång tid det kan ta eller vilken fara vi kan hamna i, även om jag kommer att njuta av varje sekund av det med att veta att jag gör något för landets bästa. Det finns ingen större bedrift än att vara en del av något så här stort och för det är jag stolt över att börja äventyret. Hur det fungerar. Den långa och kalla vintern hade förflutit och vi hade börjat vår resa på Missourifloden. Den 14 maj var dagen vi hade gett oss av.


Fler rekryter hade anslutit sig till kåren samt en ny kapten. Meriwether Lewis var en stark man som utstrålade motivation. Han var väldigt inspirerad och redo att ta på den här resan när vi träffade honom i St. Charles, Missouri i ett mindre läger. Härifrån instiftade han användningen av en kölbåt och två piroger. Dessa båtar skulle vara vår livlina när vi reste Missouri. Vår utrustning skulle vara mycket lättare att bära och vi skulle rädda oss från att tröttna för tidigt. Den nu starka gruppen skulle sedan delas upp i tredjedelar. Varje sergeant skulle ta en båt och ansvara för sin bataljon. Ledd av John Ordway skulle jag vara under hans kontroll. Flottiljen reste nordväst på Missouri i jämn takt. Det var en bred och vidsträckt vattenström, vid vissa punkter kunde den vara nära en mil bred.


En mycket kurvig och lång flod, med några smala steniga partier. Utsikten över öppna slätter och större höjder i bakgrunden kunde ses i flera kilometer. Det var ett verkligt vackert och fantastiskt område på våren. Varje mil sammanställde både Lewis och Clark bilder av kartor, tog anteckningar om marken, stannade till för att kolla in djurlivet och provade ofta jorden. Varje anteckning skrevs i deras individuella böcker. Operationen tog tid eftersom det skulle ta månader att komma till nästa stora läger där vi skulle bo över vintern. I varje ögonblick förändrades historien, vi var pionjärer, och det finns inget jag kunde vara mer lyckligt lottad att bevittna.


En produktiv utflykt hade stannat för vintern vid en indianby där vi skulle bygga Fort Mandan. Vintern hade kommit tidigt och hade slagit till hårt med stora mängder snö. Kåren hade också varit nere på en man. Nästan en månad efter mitt senaste skrivande och nästan halvvägs till nästa station, kom en av våra mest motiverade män, Sgt. Floyd hade gått bort. En sorgedag hade ordnat en begravning och vi lade honom till vila. Hans begravning ligger kvar på en mycket stor kulle med utsikt över floden. Han skulle nu se över oss och ytterligare inspirera oss att upptäcka mer land. Med besättningen ledsen och den kollektiva moralen förkortad, hade Clark talat för att få oss tillbaka i fart.


Nästa dag seglade vi igen och skulle göra mer mark och kartlägga landet. De var ett mycket vänligt folk som bodde på Missouri i högar som hus, och jakt och jordbruk som deras huvudsakliga sätt att försörja sin befolkning. De hade ett djupt handelsnätverk med Hidatsa, som bodde i närheten vid Knife River. Från denna tidpunkt hade Lewis och Clark förhandlat med de infödda och utsett en ung kvinna och hennes man att hjälpa vår besättning att resa längre västerut. Hon hette Sacagawea; trots att hon var en yngre kvinna hade hon ett väldigt moget uppförande. Extremt intelligent Shoshone-kvinna som var en begåvad spårare. Hennes man var också en mycket smart man som reste västerut efter att ha fötts i Kanada.


Tillsammans skulle de se över ett barn medan vårt äventyr fortsätter. De skulle nu arbeta åt sidan av besättningen i hopp om att föra äventyret vidare till Stilla havet. Detta skulle vara vårt nästa mål till våren. April skulle vara den tid vi ger oss ut eftersom snön redan håller på att tömmas. Detta skulle vara vår sista sträcka tills vi hoppas få möta havet. Insamlingen av information som Lewis och Clark hade samlat in skulle skickas tillbaka tillsammans med män som fortfarande orsakar disciplinära problem. Kölbåten skulle ta åtskilliga kartor och andra föremål för att lagras. Vi skulle nu ta de två pirogerna och flera kanoter. Allt eftersom tiden går ökar min spänning. Jag är kvar på båten med Lewis och Clark, där jag kunde fortsätta att observera deras arbete.


Dagen har kommit.

No comments:

Post a Comment