Friday, February 18, 2022

Uppsats om kritik analys

Uppsats om kritik analys



Nästa Nästa inlägg: Soldat, vila! com-konto? Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:, uppsats om kritikanalys. Ammar Hammad Khan Anpassa Följ Följer Registrera dig Logga in Kopiera kortlänk Rapportera detta innehåll Visa inlägg i Reader Hantera prenumerationer Dölj denna bar. Dikten är en kritik av oförbereddhet och arrogans snarare än ett erkännande av meningslöshet.





Postnavigering



ANALYS AV ESSÄ OM KRITIK AV ALEXANDER POPE. Publicerad i denna poetiska essä var ett försök att identifiera och definiera sin egen roll som poet och kritiker. An Essay on Criticism, didaktisk dikt i heroiska kupletter av Alexander Pope, publicerad först anonymt när författaren var 22 år gammal. Han försöker i denna mycket långa dikt att undersöka nyklassicistisk estetik i poesin. Pope hävdar att bra poesi är det som ligger närmast naturen. Hans uppsats handlar om god litteraturkritik och poesi, uppsats om kritikanalys, och hur de förblir i harmoni. An Essay on Criticism är en av de första stora dikterna som skrivits av den engelske författaren Alexander Pope.


Alexander Pope levde från till Skriven i heroiska kupletter, tonen är rak och konversativ. Det är en diskussion om uppsats om kritikanalys bra kritiker borde göra; dock Alexander Pope, An Essay on Uppsats om kritik analys Horace charmar fortfarande med graciös försumlighet, Och utan metod talar oss till förnuft, Kommer som en vän att förmedla de sannaste föreställningarna på det enklaste sättet. Han, som Supream i domen, som i Wit. Visa alla inlägg av kadikoxyp. Dela detta: Twitter Facebook. Så här: Gilla Laddar Publicerad av kadikoxyp.


Skapa din webbplats med WordPress. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du deras användning. För att ta reda på mer, inklusive hur du kontrollerar cookies, se här: Cookie Policy. Följ Följer, uppsats om kritikanalys. Skriv upp mig. Har redan en WordPress. com-konto? Logga in nu. kadikoxyp Anpassa Följ Följer Registrera dig Logga in Kopiera kortlänk Rapportera detta innehåll Visa inlägg i Reader Hantera prenumerationer Dölj denna bar.





en separat fredsuppsats



ANALYS AV ESSÄ OM KRITIK AV ALEXANDER POPE. Publicerad i , denna poetiska essä var en satsning på att identifiera och definiera sin egen roll som poet och kritiker. An Essay on Criticism, didaktisk dikt i heroiska kupletter av Alexander Pope, publicerad först anonymt när författaren var 22 år gammal. Han försöker i denna mycket långa dikt att undersöka nyklassicistisk estetik i poesin. Pope hävdar att bra poesi är det som ligger närmast naturen. Hans essä handlar om god litteraturkritik och poesi, och hur de förblir i harmoni. An Essay on Criticism är en av de första stora dikterna som skrivits av den engelske författaren Alexander Pope.


Alexander Pope levde från till. Den åttonde raden i dikten handlar helt och hållet om denna idé: korta vyer vi tar, inte heller ser längderna bakom målar en bild av en ung upptäcktsresande som bara tittar åt ena hållet - ögonen riktade rakt fram - och därför missar den större bilden. Med anspelning på de nio muserna i den grekiska mytologin, personifierar denna rad poetisk inspiration, så i en mening representerar den utökade metaforen att försöka erövra ett okänt landskap hans egna erfarenheter av att skriva poesi. Pope antyder att det är ett misstag som han själv har gjort i sina egna försök att skriva att skynda iväg på en väg av konstnärlig strävan utan att inse den verkliga omfattningen av det engagemang det innebär.


Dikten är en kritik av oförbereddhet och arrogans snarare än ett erkännande av meningslöshet. Faktum är att ett inslag av form tyder på att det, trots alla de fel Pope har påpekat hos unga människor som är alltför säkra på sina begränsade förmågor, är mycket mer berömvärt att försöka och misslyckas med att erövra höjderna än att aldrig försöka alls. Jämför dessa två rader, med jambiska accenter markerade, från början och slutet av dikten för att se hur rytmen är osviklig:. Mer, dikten är arrangerad i rimkupletter, rimschemat är AA, BB, CC och så vidare. Rimkupletter skrivna med jambisk pentameter är traditionellt kända under ett mer dramatiskt namn: heroiska kupletter. Titta noga på skiljetecken, särskilt hans användning av punkter.


Med andra ord, om dikten var ordnad i verser, skulle den första versen vara fin och kort på bara fyra rader, den andra skulle sträcka sig till sex, men den sista versen skulle ha fördubblats i längd till åtta rader. Expanderande meningar representerar inbilskheten — lite inlärning är en farlig sak — och matchar bilderna av landskapet som expanderar eviga snöar, ökar utsikterna, förlänger sättet när du läser längre ner i dikten. Vi ser den unge upptäcktsresanden bryta igenom de eviga snön, klättra över molnen och stå triumferande på bergstoppen och stolt överblicka sina prestationer. Var uppmärksam på två ord som kan verka obetydliga: visas och verkar , ord som signalerar det misstag som utforskaren gjorde; han trodde att han redan hade passerat huvuddelen av sin resa.


Här blandas upprepning med all den ökande och förlängande diktionen för att skapa en surrealistisk bild av ett ständigt expanderande landskap som sträcker sig framåt. Du kanske också märker P-ljud som peppar de två sista raderna i dikten i orden p ee p , Al p s, Al p s och p ros p ect. Kommer från en kategori av alliteration som kallas plosiv, är detta ljud utmärkt för att förmedla en frigörelse av negativa känslor, eftersom det bildas genom att trycka luft genom stängda läppar. Vad erbjuder Pope som lösning? Han varnade oss redan i början av dikten: att dricka nyktrar oss till stor del igen. Plötsligt blir betydelsen av ordet nykter tydlig.


Även om tanken på att ge sig av på denna upptäcktsresa var berusande, att elda upp dem med passion för att lära, upptäcka och utforska - verkligheten är väldigt annorlunda. Han har bott i Irland, England, Isle of Man, Nederländerna och Pakistan. Han är intresserad av en mängd olika discipliner. Visa alla inlägg av Ammar Hammad Khan. Gilla Gilla. Du kommenterar med din WordPress. com-konto. Du kommenterar med ditt Google-konto. Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Meddela mig om nya kommentarer via e-post. Meddela mig om nya inlägg via e-post.


Hoppa till innehållet från An Essay on Criticism För ytterligare hjälp: ammarhammadkhan gmail. com Poetens bakgrund för poeten Engelsk poet från 1700-talet Dikten sades vara ett svar på en pågående debatt om frågan om poesi ska vara naturlig, eller skriven enligt förutbestämda konstgjorda regler som ärvts från det klassiska förflutna. Struktur och rimschema Heroiska kupletter Detta utdrag består av 18 rader 9 kupletter Organiserat och definitiva, så Pope har en stark röst när det gäller att uttrycka sina åsikter på ett nästan ökänt sätt för att stödja eller betona hans poäng med att försöka lära sig stora mängder poesi Titel Fokuserar på kritik i.


Akustisk effekt, kanske för att indikera något som är ytligt attraktivt men som faktiskt inte är attraktivt. Antyder nästan något uselt och miniatyr. Från början av utdraget börjar påven varna oss.

No comments:

Post a Comment