Wednesday, February 16, 2022

Uppsats om kulturell medvetenhet

Uppsats om kulturell medvetenhet



Här fann hon att många kvinnor hade lyckats... Professionella skribenter och forskare. Bibliografi ACA, uppsats om kulturell medvetenhet. Cesar anklagades inte för något brott, och hans häktningsrapport noterar att han hölls vid ett rutinmässigt trafikstopp eftersom poliserna ansåg att han "verkade misstänksam". överflöd -- mångfald är kung; men det finns en konfrontation uppsats om kulturell medvetenhet detta med reklam och media, som försöker "sälja" konformitet i bild. Ledning för framtiden.





Redogörelse för syftet



Hem — Uppsatsprov — Sociala frågor uppsats om kulturell medvetenhet Kulturell mångfald — Vikten av kulturell medvetenhet. Vilket ämne som helst. Vilken typ av uppsats som helst. Varför är det viktigt att studera andra kulturer? Främlingsfientlighet är en rädsla för andra kulturer, det kan göra dig arg på en annan kultur utan anledning. Det påverkar många människor över hela världen och fortsätter att vara en dålig sak som kan starta krig, orsak uppsats om kulturell medvetenhet människor att dö, och mycket värre situationer. Kultur är mycket viktigt att lära sig om och kan påverka ditt liv i hög grad, människor som har lärt sig om andra kulturer än deras egen har till och med gått över till nya religioner.


Människor som har bytt över har träffat nya människor, börjat ett nytt liv osv. Vissa människor som hatar andra religioner som skiljer sig från deras egen tycker att det är extremt syndigt och dåligt att inte följa deras kultur, de kanske hatar någon de har uppsats om kulturell medvetenhet träffades utan förklarad anledning. I verkligheten kan andra kulturer vara något stort. Det finns hundratusentals religioner som du kan titta på, som till exempel om du är kristen, kan du potentiellt vilja bli muslim för att du tycker att deras gudar är fantastiska! Du bör alltid försöka lära dig om nya kulturer, uppsats om kulturell medvetenhet, oavsett om det är att äta ny mat, prova nya kläder eller till och med prata med en vän eller någon du känner om deras kultur.


Om du känner till mer än en kultur kan du potentiellt göra det bra i livet och alltid vara glad att träffa nya människor. Människor som har rädsla för främlingsfientlighet lever generellt i ett mer räddt samhälle och hatar människor mer och mer. Olika typer av kulturer är viktiga att lära sig om eftersom världen har alla olika typer av varianter och du bör åtminstone försöka lära dig mer än en för att få en bättre utbildning och livsstil, uppsats om kulturell medvetenhet. Återigen, de människor som är envisa och håller sig till sin enda religion för något dumt personligt agg är i allmänhet mindre glada och deprimerade. Under den tid som människor har levt har kulturer och agg påverkat hela världen på ett allvarligt sätt.


Människor blir ständigt dömda för att vara sig själva och ingen planerar att stoppa vem de är för någonting, uppsats om kulturell medvetenhet. För att avsluta uppsatsen, varje kultur är vacker och den bör behandlas på det sättet. Kultur är vacker och förtjänar erkännande. Och det är därför kulturen är viktig. Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. Denna uppsats är inte unik. Tyvärr, vi kunde inte parafrasera den här uppsatsen. Våra professionella skribenter kan skriva om det och ge dig ett unikt papper. Vill att vi skriver en bara för dig? Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig, uppsats om kulturell medvetenhet. Detta uppsats om kulturell medvetenhet har varit uppsats om kulturell medvetenhet av en elev.


Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. Få hjälp med att skriva. Pssst... vi kan skriva uppsats om kulturell medvetenhet originaluppsats bara för dig. Din tid är viktig. Få hjälp med uppsatsen. Tillhörande uppsatser Hofstede's Uppsats om kulturell medvetenhet Uppsats om dimensionsteori. En studie av den kulturella mångfalden i Monsoon Asia Essay. De Uppsats om kulturell medvetenhet om interracial dialog och dess betydelse essä. Tillämpa Hofstede Cultural Dimensions Theory till USA och Indien Essay. Uppsats om kulturens inverkan på livet. En berättelse om min personliga erfarenhet av att assimilera och förstå kulturen på Cypern Essä. Hur kulturella skillnader påverkar internationell affärsuppsats. Studien av skolor med hög minoritet och hög fattigdom och uppsatsen om rollen som pedagogisk ledare.


Uppsats om kulturell mångfald, stereotyper och diskriminering i indisk utbildning. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till denna artikel, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver The Importance of Cultural Awareness. Betydelsen av Uppsats om kulturell medvetenhet Medvetenhet. Vikten av kulturell medvetenhet [Internet], uppsats om kulturell medvetenhet. Beställ nu. Kontrollera din inkorg. Beställ nu. Relaterade ämnen Realismuppsatser Modernismuppsatser Abortuppsatser Pro Life Abortuppsatser. Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen? Anlita en författare, uppsats om kulturell medvetenhet.


Jag förstår. Har inte hittat rätt uppsats? Få en expert att skriva det du behöver! Få ditt papper nu. Professionella skribenter och forskare. Källor och citat tillhandahålls.





exempel på berättande essä



En studie av den kulturella mångfalden i Monsoon Asia Essay. Frågan om interracial dialog och dess betydelse Essä. Tillämpa Hofstede Cultural Dimensions Theory till USA och Indien Essay. Uppsats om kulturens inverkan på livet. En berättelse om min personliga erfarenhet av att assimilera och förstå kulturen på Cypern Essä. Hur kulturella skillnader påverkar internationell affärsuppsats. Studien av skolor med hög minoritet och hög fattigdom och uppsatsen om rollen som pedagogisk ledare. Uppsats om kulturell mångfald, stereotyper och diskriminering i indisk utbildning.


Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och styling. Citera denna uppsats För att exportera en referens till denna artikel, välj en referensstil nedan: APA MLA Harvard Vancouver The Importance of Cultural Awareness. Vikten av kulturell medvetenhet. Vikten av kulturell medvetenhet [Internet]. Beställ nu. Kontrollera din inkorg. Beställ nu. Relaterade ämnen Realismuppsatser Modernismuppsatser Abortuppsatser Pro Life Abortuppsatser. Hallå där! Är du intresserad av att få ett skräddarsytt papper? Kolla in det! Har svårt att hitta den perfekta uppsatsen?


Anlita en författare. Därför har det alltid varit min största dröm de senaste åren att vara student på avdelningen Bachelor of Arts eller Social Science. Inte bara detta, University of Hong Kong är den idealiska skolan som jag alltid har följt. Precis som vad ordspråket säger, gynnar slumpen det förberedda sinnet, och jag är redo att utmana mig själv i denna nya uppgift. Det hjälpte individer att bygga fantastiska relationer när de arbetade tillsammans, särskilt när det gäller att hålla deadlines. Dessutom kan god etikett skapas under arbetet och detta kan vara en fördel för varje individ på jobbet eller för alla som har att göra med att kommunicera med människor från olika kulturer.


Det hjälpte också till att utveckla en ömsesidig förståelse för andra kulturers orsaker, behov och historia. Hofstedes teori har hjälpt oss att lära oss om den nationella kulturen. Kulturell medvetenhet är att vara medveten om dimensioner av kultur, värderingar, praktik och kulturteori. Det är att kunna utveckla lyhördhet och förståelse för en annan etnisk grupp där det innebär interna förändringar i termer och attityder och värderingar. För att ha kulturell medvetenhet måste du ha kulturell kunskap. Kulturell kompetens är förmågan där en individ kan interagera effektivt med individer från olika kulturer.


En individ som är kulturellt kompetent är någon som kan ha en respektfull medvetenhet och förståelse för kulturella skillnader. Sandy Wong, för närvarande student vid Santa Monica College, immigrerade till U. med sin familj sedan Och hennes framtida mål är att bli politiker i U. När kinesernas och generationens ställning förändrades har de olika åsikter om dessa två frågor. De var alla pratsamma och villiga att dela sin personliga känsla med mig. Med det starka intresset för finans valde jag kvantitativ ekonomi och riskhantering som huvudämne. En vändpunkt under mitt andra år gjorde min karriärutveckling tydligare.


Jag arbetade på ett börsnoterat trustföretag i Shenzhen. Min chef tog examen från Tsinghua University med en examen i riskhantering. Efter att ha bott i Kina i fyra år börjar hon känna till landet och ser fram emot att stanna här längre, speciellt så att hon kan uppnå ett av sina mål, att samla in en miljon kinesiska yuan till välgörenhet. Förra året var vi den bästsäljande stöveln vid utrikesministeriets välgörenhetsbasar i Chaoyang-parken. Vad kan jag säga, kineser älskar bärnsten. Rodriguez började först aspekten av denna karriär när hon bara var 18 år gammal. Hon började arbeta deltid på ett redovisningskontor runt skattesäsongen.


Hon sa att det var ett bra jobb att ha eftersom hon nyligen gick ut gymnasiet och ville tjäna pengar. Hon sa att från januari till april skulle hon arbeta dagar i veckan och 8 - 12 timmar dagar. Hemsida Essä om kulturell medvetenhet. Uppsats om kulturell medvetenhet Kraftfulla uppsatser. Öppna dokument. Referenser McClain, P. Årlig granskning av statsvetenskap Vol. Mental Health of Undocumented Mexican Immigrants: A Review of the Literature. Framsteg inom omvårdnadsvetenskap. Kulturell medvetenhet Amerikaner har traditionellt hyllat mångfalden av kulturer som omfattar USA.


Trots vissa reservationer tror mycket av landet fortfarande att sammanslagning av olika etniciteter bidrar till rikedomen i den amerikanska kulturen. Sammanslagningen av kulturer i USA har också gett upphov till konflikter och kollisioner, eftersom etablerade koncept konfronteras och utmanas. Nya trossystem, ofta utvecklade under århundraden, har redan omdefinierat rådande österländska kulturbegrepp. Denna artikel undersöker hur rådande österländska kulturella begrepp om själ och andlighet, genus och helande har utmanats och omdefinierats av en växande medvetenhet om kulturella alternativ.


Vissa av dessa begrepp, såsom genus, omdefinierades till stor del inom en amerikansk kontext. Många, som healing och andlighet, har påverkats av österländska och afrikanska kulturer och religioner. Den första delen av artikeln tittar på de olika kulturella betydelserna av healing, som utövas av... Verk Citerade Fadiman, Anne. Anden fångar dig och du faller ner: A Hmong Child, Hennes amerikanska läkare och kollisionen mellan två kulturer. New York: Farrar, Straus och Giroux, Feminist Research Center. mars Feministisk majoritetsstiftelse.


Grenz, Stanley. En primer om postmodernism. Grand Rapids: Wm. Eerdmans Publishing, Some, Malidoma Patrice. Afrikas helande visdom: Att hitta livets syfte genom naturen, ritualen och gemenskapen. New York: Putnam, faktiskt, om inte annat anges, kan det anses vara ganska oförskämt att komma i tid. Mexikansk kultur karakteriseras ofta som mycket mer förtidsorienterad än anglokulturer. Mexiko, till exempel, brukar ses som en fatalistisk kultur där det förflutna har kontroll över nuet och framtiden. Brist på folkligt engagemang i regeringen och känsla av autonomi över byråkratiska regeringsbeslut kan skapa en känsla av maktlöshet, som kan förstärkas av nationens starka, relativt homogena katolska tradition, sammanvävd med folkliga seder.


Referenser "Mexikanska bönder protesterar. 31 januari, html "Mexikansk social etikett. php 1. Kulturell medvetenhet i omanien Målet med detta skriftliga arbete är att undersöka kulturell medvetenhet i omanien. Det officiella språket i Omanien uppges vara det omaniska och de primära frågorna i förhållande till språket i Omanien uppges vara "skyddet av språken i de 10 etniska minoritetsgrupperna. Kompendium, IN, ministeriet för kultur och nationellt kulturarv prioriteringar är "stödja det nationella arvet och samtida skapelse. Referenser Att göra affärer i Rumänien Rabobank International.


Aktuella frågor inom kulturpolitisk utveckling och debatt Kompendium. Ledarskapskvalitet De två frågesporterna jag gjorde var frågesporten Working Globally Across Cultures och Indiens landquiz. Resultaten kan ses i bilagan. Jag blev lite förvånad över min poäng, eftersom jag kände att jag förstod andra kulturer lite bättre än vad resultaten från frågesporten visade. Jag klarade inte någon av dem. På den första fick jag 6 av 10 och på den andra fick jag 5 av 7. Mina styrkor i interkulturell medvetenhet är att jag har en god känsla för att andra kulturer verkligen är annorlunda och att det är viktigt att förstå dem, vilket Hofstede visar; men när det kommer till specifika seder och bruk är jag inte så kunnig – och frågesporterna visar att.


Det är viktigt att en ledare faktiskt har en hel del kunskap om andra kulturer. Kulturella skillnader Som framgår av frågan som ska besvaras i denna korta rapport, finns det många psykologer som hävdar att det kan finnas barriärer och problem som finns när en person med en kulturell bakgrund intervjuar någon med en annan kulturell bakgrund. Skillnaderna i kultur kan vara saker som religion, ras, etnicitet, uppväxt och ursprungsnation, för att bara nämna några. Bara ett exempel skulle vara muslimer som kommer till USA och hittar en kultur som är helt annorlunda än vad de är vana vid eller vana vid i sitt födelseland.


Även om det är möjligt att uppnå en intervjuorienterad kontakt med någon från en annan kulturell bakgrund, kan det vara ganska svårt att överbrygga klyftan även med de bästa avsikterna. Analys En stor barriär när det gäller att överbrygga den kulturella klyftan i en intervju eller diskussion av något slag skulle vara religion. Referenser Leri, P. Intervjuer över kulturer. Michigans universitet. möjligheter att förbättra utbildningen för tvärkulturell och kulturell medvetenhet på Hilton Hotels International, Inc. Denna studie var viktig eftersom Hilton Hotels tävlar i 78 länder på sex kontinenter och tar emot gäster från praktiskt taget alla länder i världen under ett givet år.


För att fortsätta sina ansträngningar som började i slutet av talet för att återuppbygga sitt urholkade varumärke, har Hilton Hotels försökt att överträffa kundernas förväntningar vid varje tur. För att uppnå detta mål undersöker studien hur Hilton Hotels kan identifiera befintliga resurser och använda dem till sin optimala effekt för att utveckla snabba mänskliga resurser till behovet av tvärkulturell och kulturell medvetenhetsutbildning. För detta ändamål introducerar kapitel ett i studien företaget och de frågor som diskuteras, följt av en SWOT-analys av Hilton Hotels i kapitel två.


En analys av världens mest talade språk och deras inverkan på Hilton Hotels i kapitel tre... Referenser 'Om Hilton. Hilton Hotels International, Inc. Beirman, D. Återställa turismdestinationer i kris: en strategisk marknadsföringsstrategi. Crows Nest, N. Inledning Poliser interagerar med allmänheten dagligen och kräver tvärkulturell kompetens och kommunikationsförmåga. Medan bristande medvetenhet om tvärkulturella skillnader kan leda till konflikter och missförstånd, kan kulturell kompetens främja harmoniska relationer mellan flera samhällsaktörer. Missförstånd kan också leda till ineffektivitet i kommunikationen mellan myndigheter, vilket potentiellt komplicerar ärenden genom att i onödan avleda ett ärende till barnskyddstjänster eller domstolar.


För poliser påverkar tvärkulturell kompetens interaktioner med medborgare, offer, misstänkta och medarbetare. Tvärkulturell kompetens påverkar direkt kvaliteten på tjänsteleveransen. Scenario ett Scenario ett visar hur även lite poliskunskap om traditionell medicin i asiatiska samhällen kunde ha förhindrat problemen i det här fallet. Medan det är…. Kulturell mångfald hänvisar till de olika variationer av mänskliga kulturer som finns i en viss region, ett samhälle eller i världen som helhet. Mångfaldens egenskaper kan inkludera etnicitet, traditioner, geografisk bakgrund, talat språk, religiös övertygelse, ras eller fysiska egenskaper.


Denna term bygger också på tanken att olika kulturer ska respektera varandras olikheter. Med den globala integrationen har behovet av kommunikation i enlighet med andras kulturella medvetenhet intensifierats. Många gånger är varje gest som anses stötande i en kultur helt accepterad i den andra kulturen. Därför utvecklar människor ibland missförstånd när de kommunicerar med någon från en annan kultur. Därför är det viktigt att olikheter uppskattas för en effektiv kommunikation. Jag är en kristen man som ursprungligen kommer från Ukraina. Mitt modersmål är ukrainska och jag kom till USA för cirka 10 år sedan. Jag är väldigt moderat i min religiösa... Bibliografi Newsom, D. Detta är PR: The Realities of Public Relations. Rosener, J. Kulturell kompetens inom omvårdnad Grundkunskaperna i omvårdnad eller medicinska studier behöver underlättas avsevärt för att vara effektiva och lämpliga för att tillgodose patienternas behov och preferenser.


Watson noterar behovet av att integrera humanistisk aspekt i karriären eller sjuksköterskeyrket. Han tror också på behovet av att etablera en vårdande relation mellan patienterna och sjuksköterskorna och på så sätt demonstrera ovillkorlig acceptans av patienterna i alla tillstånd. Sjuksköterskor bör integrera holistisk och positiv behandling i syfte att främja hälsa genom kunskap och insatser och därmed eliminera avbrott under behandlingar eller "vårdande stunder". Moderna patienter har olika problem och problem på grund av de kulturella skillnaderna, raserna och etniciteten och därför behovet av att förbättra sjuksköterskornas verksamhet.


Det finns ett behov av att säkerställa att sjuksköterskorna skaffar sig kulturell kompetens i syfte att förbättra deras förmåga att ta itu med olika problem och problem... Referenser Anderson, N. Samhällsbaserade tillvägagångssätt för att stärka kulturell kompetens inom sjuksköterskeutbildning och praktik. Journal of Transcultural Nursing, 18 1 , 49SS. Beach, M. Kulturell kompetens: En systematisk genomgång av vårdgivares utbildningsinsatser. Cultural Competency, 43 4 , Campinha-Bacote, J. Processen med kulturell kompetens vid leverans av hälso- och sjukvårdstjänster: En modell för vård. The Journal of Transcultural Nursing, 13 3 , Rosswurm och Larrabee, A Model for Change to Evidence-Based.


När hon gick på gymnasiet arbetade hon som servitris på en lokal restaurang. Största delen av befolkningen var svarta, därför var det lite kontakt med vita kunder eller anställda. Margaret känner att hon var socialt isolerad fram till s. Hon var inte utsatt för vit kultur; det var främmande för henne. Hon var bara utsatt för den tidens svarta kultur. De var inte tillåtna i vissa butiker, restauranger eller andra affärsställen. Hon minns "bara vita" toaletter och "bara svarta" fontäner. Denna kulturella isolering var förtryckande.


Margaret känner att de förtryckande attityder och diskriminering som hon upplevde som barn avgjorde mycket av hur hennes liv fortskred i vuxen ålder. Tanken att hon bara kunde gå så långt var inarbetad som barn. Hon bröt sig aldrig riktigt loss från den här känslan. I 40-årsåldern flyttade hon till delstaten New York. Här fann hon att många kvinnor hade lyckats... Referenser Diller, D. Öppna dialogen: Att använda kultur som ett verktyg för att undervisa unga afroamerikanska barn. Läslärare, 52 8 , Kunskapsmedel för undervisning: använda en kvalitativ metod för att koppla samman hem och klassrum. Theory into Practice, 31 2 , Andre fortsätter med att säga att vissa kritiker ser Hirschs ansträngningar att föra in kultur i klassrummet inte är så mycket "kulturell läskunnighet" utan mer som "kulturell indoktrinering".


Till exempel frågan om "Vems form av kunskap, kultur, vision, historia och auktoritet kommer att råda som den nationella kulturen? Hirsch svarar under tiden på dessa anklagelser på sin Core Knowledge-webbplats och säger att striden måste härröra från "en bred konsensus mellan olika grupper och intressen. Bibliografi Boklista. I den första upplagan av Hirschs bok kritiserades författaren för att vara "elitistisk", men de efterföljande utgåvorna lägger till "verktyg för att bedöma kulturell läskunnighet" som är vettigt och nu "hänger den med i förändringar i amerikansk kultur". The New Dictionary of Cultural Literacy: What Every American Needs to Know. Chylinski skriver att boken har fått "en spännande uppdatering" - "behövs verkligen" för de "som gillar att ha ett bra uppslagsverk Hirsch and Cultural Literacy: Thinking Skills for Cultural.


Till stor del återspeglar dessa begrepp de problem som har åtföljt ökad mångfald som både en konsekvens och en orsak till väldigt många sociala problem", s. I detta avseende definierar Naylor kultur som "det inlärda sättet eller sätten att tro, beteende och produkterna av dessa både fysiskt och socialt, som åtminstone till viss del delas inom mänskliga grupper och tjänar till att särskilja den kulturgruppen från en annan inlärning. olika övertygelser och beteenden", sid. Eftersom det finns några grundläggande skillnader mellan kulturella övertygelser och beteenden är det inte förvånande att tvärkulturella skillnader kan ha en djupgående effekt på organisationens prestanda, och dessa frågor diskuteras vidare nedan.


Effekten av kulturell mångfald på... Dannys kulturella profil Nedan är profilen för en nybörjare som använder ADRESING-formatet av Hays Hays; Hays Denna metod för bedömning av kulturell medvetenhet används av många kliniska psykologer för att garantera kulturell känslighet under terapi och för att tillhandahålla kulturellt relevant vård: Ålder eller generationsskillnader: Danny är 19 och en nybörjare på college Handikapp: Han har inga synliga funktionshinder och inget som han känner till. Religion: Han är kristen, men går för närvarande inte i någon lokal kyrka. Etnicitet: Danny är hankines. Social status: Hemma i Peking är Danny övre medelklass. Hans föräldrar har bra jobb och är partimedlemmar, även om de inte är rika. Sexuell läggning: Okänt ursprungsarv: Han är medlem av majoritetskulturen i Peking, men är en asiatisk minoritet i Amerika.


Nationalitet: Medborgare i Kina Kön: Man Profil: Danny är nybörjare på college... Verk som citeras "Kina - kinesiska Geert Hofstede kulturella dimensioner förklaras "Webb. Hays, Pamela A. Men det finns säkert variationer när det kommer till saker som kultur och det samhälle som levs i under denna process. Även när man talar om ett unikt kulturområde som en stad, stat eller särskilt en nation, kommer det att finnas olika normer, värderingar och så vidare baserat på den eller de kulturer som man är utsatt för och uppvuxen inom. Denna rapport kommer att titta på den vanliga latinoupplevelsen samt några andra anmärkningsvärda kulturer och hur detta kan påverka och variera interaktionerna och reaktionerna när det kommer till socialt arbete. Samtidigt som att försöka behandla varje situation med samma kulturella och samhälleliga lins kan verka attraktivt, men de underliggande kulturerna och mönstren som faktiskt...


Kulturell mångfald på landsbygden för sjuksköterskor Hur ser du på dig själv och din interaktion med andra?? Som sjuksköterska är det lätt att se patienten helt enkelt som en patient, som en sjuk person i behov av behandling, snarare än en frisk person som upplever sin kropp som endast tillfälligt sjuk, men ser sin person som en permanent del. av en familj och kultur utanför sjukhuset. Som Small och Dennis rådgivare har den ökade immigrationen resulterat i större mångfald av både patienter och läkare i USA, snarare än i traditionella urbana platser.


Small och Dennis påminner alltså sjuksköterskan om att det inte bara räcker att behandla patienten, utan patienten måste också förstå sin sjukdom i kulturellt begripliga termer. En sjuksköterska måste kunna kommunicera med... Jan-feb, "Inkorporera kulturell mångfald i omvårdnad: en handlingsplan" The ABNF Journal. Sammanfattning I denna artikel kommer jag att reflektera över mina svar på Cultural Proficiency Receptivity Scale. Jag kommer att berätta vad mina svar säger om mig själv och min beredskap som blivande skolkurator. I den här artikeln kommer jag också att ta upp kulturell mångfald och om det saknas det i min skola. Receptivitetsskala för kulturell kompetens Efter att ha svarat på frågorna om min beredskap som blivande skolkurator känner jag att jag totalt sett är beredd att svara på frågor och frågor om kulturell mångfald i min skola.


Jag är övertygad om att om jag misslyckas med att anstränga mig för att se till att mina elever är utbildade utöver det absoluta minimumet, skulle jag inte fullt ut tillgodose deras behov. Australien, ursprungsbefolkningen känner igen sig som tillhörande aboriginer eller Torres Strait Islander eller av härkomst, och även identifierade som samma av samhället. Ett motstånd har observerats hos dem för att få tillgång till sjukhus för sjukvård. Därför måste vårdpersonal planera, implementera och upprätthålla lämpliga riktlinjer för sin behandling. Träning i tvärkulturell medvetenhet bör också ges till personal på pediatrisk sjukhus. Det dåliga hälsotillståndet för australiensare från aboriginer och Torres Strait Islander är väldokumenterat och har varit föremål för officiell policy och programuppmärksamhet i många år.


Det vanliga hälsosystemet har svarat på ökad finansiering och tydligt portföljansvar, med ökad uppmärksamhet på den sjukdomsbörda som aboriginerna upplever och behovet av effektiv hälsovård Dwyer et al. Jag skulle därför ordna rätt... Referenser Ansuya. Transkulturell omvårdnad: kulturell kompetens hos sjuksköterskor. International Journal of Nursing Education, Volym 4 1 , s. Att äga lösningar: En samarbetsmodell för att förbättra kvaliteten på sjukhusvård för aboriginska australiensare. Sjuksköterskeutredningen, volym 19 2 , s. Sjukhus som tar hand om aboriginalpatienter på landsbygden: Hållande svar och förnekelse.


Australian Health Review, volym 38 5 , s. Resa till staden för sjukhusvård: Tillgångsfaktorer i landsortspatientresor. Australian Journal of Rural Health, Volym 22 3 , s. Kulturrådgivare Att vara rådgivare kan ibland vara ett riktigt tufft jobb. Rådgivning kan bara vara effektiv och fördelaktig när rådgivaren placerar sig i sin klients skor. Om han eller hon inte kan göra det kommer han eller hon aldrig att bli en effektiv rådgivare. Att placera sig i någon annans omständigheter är inte lätt, än mindre att placera sig i en persons skor som tillhör en annan ras, religion eller kultur.


Det är det verkliga testet för en rådgivare. I detta dokument kommer jag att diskutera vad som krävs för att förstå de tvärkulturella relationerna i rådgivning för att hjälpa klienten att enkelt komma över sitt problem. Alla dimensioner som hänför sig till rådgivning av en klient med annan bakgrund som kuratorn kommer att diskutera med case-scenariot. Fallscenario När klienter och kuratorer har olika kulturella eller etniska eller rasmässiga …. Referenser: Cannon, E. Crethar, Hugh C. Och Ratts, Manivong J. htm En annan aspekt av representation gäller dock det kollektiva minnet och representationen av ett delat förflutet. Genom det sammanhang för dialog de skapar, underlättar sociala rörelser sammanvävningen av individuella berättelser och biografier till en kollektiv, enhetlig ram, ett kollektivt narrativ.


En del av processen för kollektiv identitet eller viljebildning är länkningen av olika upplevelser till en enhet, dåtid såväl som nutid. Sociala rörelser är centrala i denna process, inte bara på individnivå, utan också på organisatorisk eller mesonivå av social interaktion. Institutioner som den svarta kyrkan och kulturella artefakter som bluesmusik kan ha förkroppsligat och fört vidare kollektiva minnen från generation till generation, men det var genom sociala rörelser som även dessa olika kollektiva minnen uppnådde ett mer enhetligt fokus, och länkade individer och kollektiv till ett enhetligt ämne , med en gemensam framtid såväl som en... Resurser Cashmore, E.


Encyclopedia of Race and Ethnic Studies. New York: Routledge. Cha-Jua, S. Sommar "Slavery, Racist Violence, American Apartheid: The Case for Reparations" New Politics, htm Dubois, W. Davis, A. Det kan finnas flera skäl bakom denna varaktiga praktik. Män och kvinnor känner att om föräldrar har valt någon åt dem, skulle de också stötta dem genom svåra tider. Vi förstår att alla äktenskap går igenom svåra fläckar och vissa mer än andra. I dessa svåra tider ingriper föräldrar och andra familjemedlemmar normalt för att lösa problem. Detta är en vanlig praxis i Indien och alla länder där arrangerade äktenskap fortfarande är i praktiken. Men om en person väljer att gifta sig med någon efter eget val, är det mycket troligt att andra under svåra tider tar avstånd genom att säga; "har vi inte redan varnat dig.


Det andra skälet är den lätthet och bekvämlighet som kommer med att ha en partner vald åt dig. I västvärlden är det inte lätt att gifta sig. Referenser Serena Nanda. Arrangera ett äktenskap i Indien. From Stumbling Toward Truth: Anthropologists at Work, redigerad av Philip R. Devita, , s. Publicerad av Waveland Press. Jodi O'Brien i Robert Kupla-utgåvan. Volym 1, Kulturella tidsuppfattningar i frika Tid är en grundläggande faktor i varje kultur. Uppfattningen om tid är olika för de flesta kulturer och den avgörande faktorn för dessa skillnader är ofta baserad på produktionsmedlen. Mycket av informationen om utvecklingen av tidsbegrepp i den frikanska kulturen är kolonial och baserad på europeiska ingripares registrerade idéer.


Några av dessa nedtecknade idéer är missionärers och andra är kapitalistiska äventyrares, med intermittent märke av ett fåtal sanna historiker. I Mali, liksom i många andra delar av Frica, finns det... Akan" är en etnografisk och språklig term som används för att hänvisa till ett kluster av kulturellt homogena grupper som bor i centrala och södra Ghana och delar av den angränsande östra Elfenbenskusten. Akan utgör två breda underkategorier: inlandet Asante, Bono, Akyem, Akwapem och Kwawu, som talar Twi, och kustnära Fante, som talar en dialekt med samma namn. Akan-dialekterna är för det mesta ömsesidigt begripliga. De flesta av dessa etniska grupper utgjorde autonoma politiska system under den förkoloniala perioden. Utöver tidiga sparsamma referenser av Rattray och Danquah dök en fullängdsmonografi om ämnet inte upp förrän Deborah Fink "Time and Space Measurements of the Bono of Ghana"; Författarens främsta oro var dock tillämpligheten av Bono-terminologier för att mäta volym, vikt och tid till formell utbildning, snarare än med tidsmärkningssystem P.


Bartle kort femsidiga uppsats, "Forty Days: The Akan Calendar", var en utforskande uppsats i en enda kalenderram, dagen adaduanan cycle. Dess behandling är följaktligen restriktiv och begränsad till dagens kalenderstruktur. På liknande sätt handlar Tom McCaskie "Time and the Calendar in Nineteenth-Century Asante: An Exploratory Essay" och Ivor Wilks "On Mentally Mapping Greater Asante: A Study of Time and Motion" i första hand med en specifik aspekt av tid: schemaläggning av diplomatiska och andra statliga affärer i Asante. Adjaye, Cultural Artefact Mental Health Drugs as Panacea En kultur består av människor som har utvecklat samma språk eller åtminstone dialekt av ett större språk, konstformer, religion och andra sätt att skilja en grupp från en annan.


Man kan säga att alla grupper har en viss kultur som de har etablerat som de är begränsade av. Till exempel utvecklar ett företag en kultur som är specifik för det, och den kulturen styr alla som arbetar på eller är anslutna till det företaget. I etniska termer kommer en kultur att definiera de sätt på vilka en etnisk grupp skiljer sig från en annan. Även om vissa grupperingar kan ha liknande språk, religioner och sätt att göra saker på, kommer de också att ha skillnader som skiljer dem åt. På samma sätt som olika fågelarter kännetecknas av små skillnader i utseende eller plats, grupperas människor efter kulturen från...


Referenser Cottone, R. Paradigm för rådgivning och psykoterapi, återbesökt: Är socialkonstruktionism ett paradigm? Journal of Mental Health Counseling, 29 3 , Haylock, B. Resiliensutbildning och droginformation. Australian Screen Education, 38, Sharav, V. Screening för psykisk ohälsa: Sammanslagningen av eugenik och läkemedelsindustrin. Ethical Human Psychology and Psychiatry, 7 2 , Major depression klinisk depression. För det första kan de undvika kulturella stereotyper helt enkelt genom att bli medvetna om frågan i princip. Generellt sett kommer enbart medvetenheten om frågan och dess betydelse sannolikt att minska alla utövares tendens att ge efter för kulturell stereotypisering.


För det andra kan sjuksköterskor och annan vårdpersonal undvika kulturella stereotyper genom att engagera sig i att lära sig om olika kulturer och motsvarande kulturella känslor och förväntningar som är funktioner av kulturella skillnader. I princip tenderar yrkesutövare som gör detta åtagande att lära sig det mesta om olika kulturer och anstränga sig mest för att tillämpa den kunskapen i sitt dagliga omvårdnadsansvar och sin praktik. vår konsulterade mixer,. Taylor, C. Grunderna i omvårdnad: Sjukvårdens konst och vetenskap. Philadelphia, PA:... Sources Consulted Mixer, S.


Grunderna i omvårdnad: Omvårdnadens konst och vetenskap. Philadelphia, PA: Lippincott, Williams och Wilkins. Schwartz Values ​​-- Conformity Again, ett paradigmskifte mellan de gamla traditionella sätten och det nya ser mer västerländskt inflytande Tenderar att anpassa sig till och lyda tydligare regler och strukturer; lyda föräldrar, bevara världen som den är; inga drastiska förändringar. Tidigare allierad, urban non-conformist kontra landsbygdskonformist; nu icke-konforma grupper, randgrupper, åsikter, bloggar, politiska partier, sociala nätverk, klubbar, etc. överflöd -- mångfald är kung; men det finns en konfrontation i detta med reklam och media, som försöker "sälja" konformitet i bilden.


EFFENCES Hodgetts,. Internationell ledning: Kultur, strategi och beteende. New York: McGraw Hill. Hofstede, G. Kulturens konsekvenser: att jämföra värderingar, beteenden, institutioner och organisationer över nationer. Thousand Oaks, CA: Sage Publications. House, et. Kulturella influenser på ledarskap och organisationer. Projekt Globe. pdf Killick, D. pdf Knoppen, D. Och Saris, W. Studien avslöjar hur kultur och religion interagerar med kön, och faktiskt bygger författarna sin forskning på teorin om intersektionalitet. Vita privilegier, kön och alla andra frågor relaterade till social rättvisa och personligt medvetande är situationsbetingade.


Varje individ kommer att uppleva ras, klass, kön, makt, religion och etnicitet på olika sätt.

No comments:

Post a Comment