Thursday, March 31, 2022

En uppsats om abort

En uppsats om abort



Denna praxis har förekommit i många asiatiska länder men även i USA är många asiater fortfarande starka […]. Det inkluderar också ångesten att en kvinna kan avbryta sin graviditet på begäran. Det senare ger alla medborgare över hela kontinenten tillgång till "respekt för privatliv och familjeliv" Martin. Kvinnor som vill avsluta sina graviditeter tar ibland till osäkra metoder, en uppsats om abort, särskilt där och när tillgången till legal abort är begränsad. Pro-choice-förespråkare hävdar att abort bör legaliseras för att minska riskerna för osäkra en uppsats om abort.





Nya Inlägg



Specialerbjudande! Kampanjkod: SAVE Abortdebatten är en pågående kontrovers som ständigt delar amerikaner efter moraliska, juridiska och religiösa linjer. När du skriver en argumenterande uppsats om aborten uppsats om abort, du är fri att stödja vilken sida du vill, en uppsats om abort. Oavsett vilken ståndpunkt du intar, se till att du har bra poäng och stödjande fakta. I den här abortuppsatsen har jag bestämt mig för att inta en pro-choice-position: en kvinna som bär ett foster bör ges rätt att abortera det eller bära barnet till termin. Faktum är att min avhandling för denna argumenterande uppsats är att abort bör vara lagligt och kvinnor bör ha rätt att bestämma om de ska avbryta en graviditet eller inte.


Min uppsats är uppdelad i tre grundläggande delar, inledningen, kroppen och avslutningen. En het debatt fortsätter att kringgärda frågan om abort ska vara lagligt eller inte. Wade Högsta domstolens fall Parker, som förklarade abort som en grundläggande mänsklig rättighet har tjänat till att få denna debatt till ett slut. Den pro-choice brigaden framför ett argument att abort är en rättighet som bör åtnjutas av alla kvinnor och en som inte bör tas bort av religiös auktoritet eller ens regeringar. De hävdar att denna rätt inte kan ersättas av den upplevda rättighet som bör åtnjutas av ett foster eller embryo. Om det inte legaliseras, hävdar pro-choice, skulle kvinnor ta till osäkra medel. Dock att en uppsats om abort, en människas liv börjar vid befruktning och därför dömer abort en oskyldig människa till omoraliskt mord.


De hävdar vidare att praktiken utsätter den ofödda människan för smärta och lidande. Detta dokument argumenterar för att abort bör vara lagligt och kvinnor bör ha rätt att bestämma om de ska avbryta en graviditet eller inte. Precis som observerades av USA:s högsta domstol i Roe v. Wade, en individ bör tillåtas vissa integritetszoner eller områden. Beslutet av en gravid kvinna att avbryta sin graviditet eller inte bör falla inom denna grundläggande rättighet Parker. Att störa denna rätt är en anhörig till att för en person bestämma vilken typ av människor de kan umgås med eller vilken typ av person de kan falla i älska med. Den här typen av privata angelägenheter är mycket känsliga och alla beslut som rör dem bör överlåtas till en individs eget gottfinnande.


Trots allt, en uppsats om abort, det är kvinnan som vet varför de skulle vilja avbryta en graviditet. Det kan vara så att det skulle äventyra bärarens liv att se graviditeten till dess mognad och eventuell leverans. Det kan också vara så att en kvinna inte är bekväm med att skaffa barn av någon anledning s. Vilken anledning en kvinna än kan ha så är det deras privata angelägenhet; de bör lämnas att hantera det privat. På samma sätt blir kvinnor bemyndigade av reproduktiva val när de får möjlighet att fritt utöva kontroll över sina kroppar. Precis som manliga medlemmar i samhället bör kvinnor tillåtas vara självständiga och kunna bestämma sin framtid. Detta inkluderar den fria viljan att bestämma om man ska ha barn eller inte. Förmågan att kontrollera sina produktiva liv skulle säkerställa att kvinnor har goda förutsättningar att ta del av samhällets sociala och ekonomiska frågor.


Tänk om befruktningen var oavsiktlig? Även om det inte var oavsiktligt kan en kvinna inse eller bestämma innan förlossningen att hon helt enkelt inte är redo att få barnet som hon kanske hade planerat från början, en uppsats om abort. Då borde de ha friheten att avbryta graviditeten. Fostret eller embryot kan vara oskyldigt som de hävdar. Det är dock anmärkningsvärt att det är först efter att fostret kan överleva utanför livmodern som personlighet börjar Ziegler, Detta är definitivt efter födseln och inte under graviditeten eller vid befruktningen. I detta avseende är påståendet att abort dödar oskyldiga människor faktiskt inte giltigt.


Tvärtom kulminerar denna hållning eller uttalande i att oskyldiga kvinnor som inte har begått något fel utan utövat sin rätt att kontrollera sitt reproduktiva liv utsätts för. Helst bör ett embryo eller ett foster inte betraktas som en människa ännu. Legal abort säkerställer också att kvinnor kan undvika en uppsats om abort skada eller dödsfall genom att säkerställa professionella och säkra metoder för att utföra abort. Poängen här är att illegalisering av abort skulle tvinga vissa kvinnor att ta till osäkra abortmetoder. En uppsats om abort lagligt eller inte, en kvinna skulle bestämma sig och avsluta sin graviditet!


Varför då riskera livet för gravida kvinnor som kanske gillar att göra abort genom att illegalisera praktiken? Dessutom är det livsvänliga argumentet att ett foster känner smärta under abortförfarandet mindre övertygande. Det kan vara så att anledningen till att en mamma avslutar en graviditet är för att förhindra att det ännu föda barnet möter världens smärtor. De som är emot abort hävdar vidare att praktiken skapar en traumatisk upplevelse för kvinnor eftersom den involverar döden av en en uppsats om abort varelse. Specifikt hävdar de att upplevelsen härrör från en kvinna som bevittnar hur hon avsiktligt och våldsamt dömer sitt ofödda barn till döden genom att fysiskt förstöra det.


De menar att det också utsätter kvinnan för oerkänd sorg och tankar på avbrutna moderliga anknytningar och kränker även hennes föräldraansvar och instinkt Major et al. Enligt detta argument kan den här upplevelsen vara lika traumatisk som att kasta en kvinna in på allvar en uppsats om abort hälsoproblem, vid vad som kan kallas postabortsyndrom PAS. Detta syndrom kan locka till sig symtom som liknar de vid posttraumatisk stressyndrom PTSD säger de. Anti-abort korsfarare hävdar vidare att efterdyningarna av att genomgå ingreppet kan se en kvinna uppleva sådana PTSD-relaterade symtom som missbruk, skuld, skam, ilska, sorg, depression, förnekelse, en uppsats om abort, och tillbakablickar Major et al.


Istället skulle hon uppskatta att hon lyckades avbryta graviditeten innan den kunde växa till mognad. Beslutet att avbryta en graviditet bör i allmänhet ligga hos gravida kvinnor. Det är ett privat beslut som inte ska ingripas i. Kvinnor ska kunna bestämma en uppsats om abort att få ett barn. Om hon anser att det inte är dags än bör hon få göra abort. En kvinna dödar faktiskt ingen genom att göra abort utan hindrar snarare fostret från att kunna överleva utanför livmodern. Orsaken till abort bör inte ifrågasättas, vare sig det är medicinskt, som involverar incest eller våldtäkt, eller bara personligt.


Oavsett anledning det kan vara, faller det inom en kvinnas rätt att bestämma och kontrollera sitt produktiva liv. Större, en uppsats om abort, B. et al. Abort och psykisk hälsa. American Psychologist64 9 Mooney, C. Borde abort vara lagligt? En uppsats om abort Diego, CA: ReferencePoint Press, Incorporated. Parker, W. New York City, NY: Simon och Schuster. Schwarz, S. Att förstå abort: från blandade känslor till rationell tanke. Lanham, MD: Lexington Books. Inledningsstycket i en argumenterande uppsats består av 4 delar.


Jag har också inkluderat motsatta argument för att visa läsaren att jag har övervägt båda sidor av argumentet och som kan förutse och kritisera alla motsatta argument innan de ens angetts. Jag har sett till att visa läsaren att även om jag har skrivit motsatta argument och att jag inte håller med dem. Slutstycket i denna abortuppsats består av tre huvuddelar. Den första delen en uppsats om abort huvudförutsättningarna: Beslutet att avbryta en graviditet bör i allmänhet ligga hos gravida kvinnor. Den andra delen presenterar 1 - 2 meningar som sammanfattar argumenten som stöder min avhandling.


Och sist min personliga ståndpunkt. Jag försökte använda trovärdiga resurser för denna uppsats. Böcker från respektabla förlag om detta ämne. Peer reviewed artiklar och tidskrifter är också acceptabla. Skulle du vilja läsa en argumenterande uppsats för vapenkontroll? com är en ledande akademisk skrivtjänst som är dedikerad till att ge extra stöd och hjälp till studenter över hela världen. Via vår webbplats kan studenter begära hjälp i en mängd olika ämnen och discipliner. Vi förstår att studier är grunden för framgång; men de kan vara en utmaning utan extra hjälp.


Vår, en uppsats om abort, därför är att ta upp var dina föreläsare slutar genom att ge dig en pålitlig process för att möta dina akademiska behov. Du måste en uppsats om abort loggade in för att skriva en kommentar. Gör min uppsats! Slösa inte tid. Få ett komplett papper idag. Beställ uppsatser, forskningsuppsatser, terminsuppsatser, bokrecensioner, inlämningsuppgifter, avhandling, avhandling Läs mer... Argumenterande essä om abort — provuppsats publicerad av gudwriter den 24 oktober, 24 oktober, en uppsats om abort, Inget skitsnack!! Få ett specialerbjudande för specialuppsats! Kategorier: Gratis uppsatser och forskningsartiklar.


Taggar: Abortargumenterande uppsatser Abortessäer Exempel på argumenterande uppsatser, en uppsats om abort. gudwriter Gudwriter. Lämna ett svar Avbryt svar. Relaterade inlägg Gratis uppsatser och forskningsartiklar Medicaid Essay Sample Do My Essay!





beskrivande uppsats som beskriver en person



En allmän argumenterande uppsats om abortpro-choice som passar in i konturen ovan kan ha följande struktur:. Detta hjälper dig att få en komplett bild av en uppsats. Här är några idéer om uttalanden om abortuppsats. Du kan använda dem i din uppsats eller hitta på dina unika argument. Ta en av dessa eller kom på en egen. Ingen inspiration att skriva ännu en uppsats? Lämna den till en av våra skribenter och njut av fritiden. Ditt förstklassiga papper skulle skapas åt dig inom deadline! Hemblogg Hur man skapar en bästa abortargumenterande uppsats?


Hur man skapar en bästa abortargumenterande uppsats? Jessica Nita. Innehållsförteckning. Anställ en författare. Dela på Facebook Twittra detta Dela på Messenger. Inläggsförfattare. Jessica Nita Jessica Nita är en av de mest kända Grade Miners på vår plattform! Flitig, uppmärksam och väldigt, MYCKET snäll, Jessica vet inga ursäkter när hon skriver uppsatser och uppsatser för sina kunder. På tal om vem, många studenter anger Jessica som en föredragen författare att få hjälp med uppsatser från. Med Jessica som arbetar med din beställning kan du vara säker på att jobbet kommer att göras i tid och upp till märket. Behöver hjälp med ditt papper? De 70 bästa uppsatsämnena för orsak och verkan Läs mer.


Anteckningar om att skriva uppsatser om livet Läs mer. De människor som tyckte att majoriteten som styrde för abort var alltför optimistiska; abort har blivit en av de mest känslomässiga och kontroversiella politiska debatterna. Före Roe v. Wade-domen riskerade kvinnor som gjorde abort att drabbas av smärta, död, allvarlig skada, åtal och sterilitet. För närvarande är abort säkrare, billigare och ett vanligare fenomen. Legaliseringen av abort har skapat andra skäl för att säkra aborter; kvinnor tvingas av sina pojkvänner och män som är ovilliga att bli pappor på grund av ekonomisk press, paniken över att förlora ett jobb, sluta skolan, bli hemlösa eller av rädsla för att bli utsparkad på gatan Schwarz, Abort, som är baserat på detta leder ofta till posttraumatiskt stressyndrom; detta inträffar när en kvinna inte kan hantera sina känslomässiga obalanser till följd av traumat av en abort.


Detta kan få allvarliga resultat som depression, ätstörningar och i svåra fall kan det leda till självmord. Kvinnor som säkerställer en abort ur sin fria vilja har ingen ånger och är glada över att de gjorde valet; dock uppger ett antal kvinnor att abort påverkade dem negativt. Därmed kan man hävda att abort är en social fråga. Wright Mills utvecklade teorin och han betonade att förändringarna i samhället har en massiv effekt på våra liv. Innan dess var lagliga aborter ohörda i USA och människor uppfattade abort som en avskyvärd handling. För att bevisa att abort är en social fråga måste vi titta på komponenterna i en social fråga. En social fråga är en aspekt av samhället som berör människorna och som vill att den förändras.


Den består av två komponenter: det objektiva tillståndet, som är en aspekt av samhället som kan mätas. Det objektiva villkoret vid abort innebär frågan om aborter är lagliga, vem som gör abort och under vilka omständigheter är abort säkrad Henslin, Den andra komponenten är det subjektiva villkoret; detta är den oro som ett betydande antal människor har om det objektiva tillståndet. Det inkluderar också ångesten att en kvinna kan avbryta sin graviditet på begäran. Abort är alltså en social fråga. Abort, mänsklig kloning och evolution är alla mänskliga frågor som är mycket kontroversiella.


De tror också att livet börjar omedelbart vid befruktningen. Buddhister tror på reinkarnation medan ateister inte tror på Gud tenderar att vara anhängare av rätten att välja. Detta innebär att uppfattning och fokus är nyckelfrågorna när människor från vilken tro som helst väljer att vara anhängare eller motståndare till någon kontroversiell fråga som abort. Om en individ bestämmer sig för att fokusera på en del av berättelsen, kommer det definitivt att finnas en förvrängd representation av vad de stöder. Resultatet är att det kommer att finnas människor som är neutrala eller okunniga om abort medan andra väljer att stödja aborter eftersom andra motsätter sig handlingen. Det är viktigt att notera att en individ antingen kan vara en stark anhängare eller motsätta sig handlingen eftersom varje kompromiss innebär ett val av liv framför döden och vice versa.


Denna märkliga aspekt av abort gör det till en mycket kontroversiell handling och ämne eftersom både anhängare och motståndare inte möts någonstans. Personlig tro genom religion får dem att se på ämnet annorlunda. Vissa tror att en kvinna har rätt att göra ett absolut val, alltså; rätten att välja är mer utbredd för dem som stödjer abort. Men för motståndarna stödjer de den konstitutionella och mänskliga rätten till liv. Det är viktigt att notera att både pro-choice- och pro-life-grupper förlitar sig på konstitutionen som det fjortonde tillägget, mänskliga rättigheter och vetenskapliga fakta. Knapp, I fallet Roe v.


Wade, U. S Högsta domstolen slog fast att kvinnan har rätt att göra ett val genom att ge stöd till de pro-choice grupper som stöder abort. Detta innebar att fostret inte har några rättigheter och är utlämnat till moderns oumbärliga nåd. Statens och fostrets rättigheter kan inte åsidosätta det val som mamman har gjort. I ett annat fall i , Roe i Planned Parenthood v. Casey, USA:s högsta domstol hävdade att en kvinna har makten och rätten att begå en abort Knapp, Pro-choice-anhängare hävdar att de som kampanjer mot abort förbrukar mycket resurser och ansträngning.


De känner att det finns så många kvinnor som lever i total brist och elände eftersom de tvingades att föda barn som är oönskade. De resurser som används av antiabortkampanjerna kan användas för att stödja dessa kvinnors sociala välfärd och återuppliva dem ur deras elände. Enligt Knapp dör barn varje dag, nästan 50, på grund av brist på mat, medicin, tak över huvudet och kläder. Idag uppgår befolkningen till 7 miljarder vilket betyder att det finns en överhängande katastrof eftersom resursen ständigt utarmas.


Alla oönskade barn kan negativt påverka den naturliga balansen av resurser för personer. Det uppskattas att utvecklingen runt om i världen kommer att behöva sakta ner eftersom det kommer att finnas fler munnar att mätta än tidigare. Pro-choice-anhängare tror att varje människa har rätt till politisk, sexuell och reproduktiv frihet. Livsanhängare bör notera att de stöder och skyddar sin religionsfrihet. Det är viktigt att notera att kyrkan och staten måste skiljas åt. Detta innebär att all antiabortlag bör granskas kritiskt på nytt eftersom den kan slå samman kyrkan och staten.


Detta är inte lagligt eftersom människor gör ett personligt val när det gäller tron ​​på tillhörighet medan staten ska respektera alla oavsett tro. I Roe v. Casey dom av , kvinnan har det absoluta valet att diktera vad hon vill göra med sin kropp. Pro-choice-anhängare hävdar att detta gör att en kvinna är en mindre varelse än fostret hon bär. En kvinnas rättigheter överstiger fostret hon bär eftersom kvinnan är oberoende och är en social enhet, till skillnad från fostret. Under många århundraden har många kvinnor bedömts ha ojämlika rättigheter till män. Abort är den enda väg som kan få dem att återfå en socioekonomisk status som är lika med mäns. Kvinnor kan bara få tillgång till bättre utbildning, bostad och jobb om de är i en position att kontrollera de sexuella och reproduktiva rättigheterna.


Pro-choice-förespråkare hävdar att abort bör legaliseras för att minska risken för osäkra aborter. En studie utförd av Världshälsoorganisationen visade att de flesta av de osäkra aborterna sker i länder där abort är olagligt Knapp, I länder som Irland är abort olagligt, i USA; abort är lagligt medan det i Kanada kan utföras på begäran eller samtycke. En etisk analys av abort försöker fastställa vad som är rätt eller fel med abort. Denna etiska debatt kastar ljus över giltigheten av fostrets rättigheter kontra moderns rättigheter.


När det gäller personlighet är ett foster inte medvetet om sig själv, tänker inte och är därför beroende av modern. Det betyder att mamman har absolut rätt att välja vad hon ska med fostret. Under vissa epoker har livsvänliga anhängare stött selektiv abort. Det andra fallet är där fostret kan ha allvarliga missbildningar på grund av sjukdomar, psykiska eller fysiska defekter. Andra fall inträffar när en mamma ofrivilligt aborterar på grund av svält eller undernäring. Tvärtom, anhängare av liv antar att foster är människor och att de utsätts för mycket smärta i händelse av abort. Det är fel att anta att ett foster inte är en människa eftersom det inte pratar, eller inte är en social enhet. Pro-life supportrar hävdar också att ett foster är ett potentiellt liv och att varje hot mot det bryter mot en grundläggande rätt till liv som är förankrad i nästan alla konstitutioner över hela världen.


Pro-choice-anhängare hävdar att abort är en handling av orättvis diskriminering av de ofödda och att dessa handlingar berövar dem tillgången till en värdefull framtid. Wade fall förändrade allt detta; kvinnor uppfattade domen som en befriande för dem. Legaliseringen av abort kom dock med sina egna kontroverser, och det har till och med stämplats som ett socialt problem i USA och världen över. Det är dock viktigt att notera att abort eller ingen abort, människor måste ta en noggrann titt på de problem som samhället står inför idag och göra ett ansvarsfullt val. Idag är vi 7 miljarder människor, resurserna är överansträngda, världsekonomin försvagas och nationerna blir instabila.


Varje person som funderar på att sätta ett oönskat barn till världen utan noggrant övervägande bör vara medveten om konsekvenserna av det hårda livet. Varje nation har en nationell budget för att ta hänsyn till och tillgodose alla. På samma sätt bör varje förälder eller tonåring ha en ansvarsfull plan för livet. Om varje handling inte redovisas, kommer antalet barn som mister livet på grund av bristande att öka enormt. Det är bra att bry sig om vad vi kan se istället för att lägga värdefulla resurser på att kampanja för foster som ännu inte gör anspråk på en enhet på den sociala arenan.

No comments:

Post a Comment